Terug naar Nieuws

HALLE EN TILBURG HALEN WEDSTRIJD OP 4-12 IN

De competitiewedstrijd tussen Saale Bulls Halle en Tilburg Trappers duurde zondagmiddag 5 november maar zestien minuten en 38 seconden. Een gat in de ijsvloer in het Sparkassen Eisdom kon niet tijdig worden gerepareerd. Trappers leidde op het moment van staken met 0-1 dankzij een treffer van Jonne de Bonth.

Voor de thuisploeg was het de tweede keer deze ijshockeyjaargang dat een wedstrijd vroegtijdig wordt afgebroken. Op de derde speeldag (vrijdag 29 september) eindigde het thuisduel tegen Rostock Piranhas na de eerste periode vanwege een defect koelsysteem.

OP HERHALING

Tilburg trof zondagmiddag in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt hetzelfde lot. In artikel 27 van die Spielordnung van de Duitse IJshockey Bond (DEB) is opgenomen dat de thuisspelende club drie kwartier de tijd heeft om het ontstane probleem te verhelpen. Lukt dit niet dan staakt het arbitrale kwartet de wedstrijd definitief.

Gedurende de onderbreking werd er koortsachtig overlegd door coach Doug (Mason), teammanager Peter-Paul (van Rooij) en hun coach en teammanager. Daarna ontving Ruud van Baast een telefoontje van zijn Halle collega Daniel Mischner. ‘Hoewel elk punt aan het einde van de rit belangrijk kan zijn, hebben we direct aangegeven dat we de wedstrijd wilden overspelen. Trappers heeft Fairplay hoog in het vaandel staan en een duel winnen vanwege een technisch mankement sluit hier niet bij aan. We spreken in dit geval dan ook van höhere Gewalt, op zijn goed Duits. Oftewel overmacht.’

De tweestrijd is nu opnieuw ingepland op maandag 4 december om 19:00 uur.
Een dag eerder speelt Trappers een uitwedstrijd in Erfurt. Erfurt ligt in dezelfde regio als Halle, vandaar dat gekozen is om de dag daarna de wedstrijd in te halen. De wedstrijd wordt hervat conform de DEB richtlijnen weer van voor af aan, dus gewoon op 0-0.

Tevens zal de geplande uitwedstrijd in Halle van 15 december 2023, in verband met het OKT verplaatst worden naar 16 januari 2024 om 19:00 uur.