Terug naar Nieuws

TILBURG TRAPPERS WIL ESSEN IN HET VIZIER HOUDEN

Vanavond speelt Tilburg Trappers op Stappegoor een topaffiche tegen virtueel koploper Moskitos Essen. Clubs die elkaar door de jaren heen door en door kennen. Kan Trappers deze 35ste onderlinge ontmoeting in winst omzetten en zo het gat met Essen verkleinen.

OUDE BEKENDE

De manschappen van Doug Mason spelen vanavond voor de 35ste keer tegen de Muggen. Het is een tegenstander waar Trappers vaak tegen gespeeld heeft. Tegen de huidige Oberliga teams troffen ze alleen Herne (38) en Scorpions (40) vaker. De totaalbalans tegen Essen valt in Tilburgs voordeel uit. Trappers won 25 duels en zijn de laatste negentien duels ongeslagen. De laatste keer dat de Muggen ongeschonden onder de muggenmepper vandaan kwamen was in Januari 2018, bijna zes jaar geleden!

VERASSING VAN DE COMPETITIE

Trappers en Essen ontmoetten elkaar in de eerste speelronde. Het leverde een 3-5 uitoverwinning op voor de Kruiken. Na driekwart wedstrijd stond het nog gelijk. Door goals van Stempher en Virtanen trok Trappers aan het langste eind. Na afloop gaf Reno de Hondt aan dat de tijd van makkelijke avondjes in de Oberliga wel voorbij zijn. Dat geldt zeker voor dit seizoen waarin elke overwinning telt. Doug Mason gaf in de persconferentie al aan dat het een spannend seizoen zal gaan worden. “Veel teams zullen dicht bij elkaar liggen en daar hoort Essen ook bij”.

Het verlies tegen Trappers bleek voor de Muggen een valse start te zijn geweest. Na deze nederlaag ging het aardig draaien in Essen. Er volgde zeven overwinningen en in totaal kan Essen al veertien (2 in overtime) overwinningen bijschrijven dit seizoen. Dat brengt ze op de tweede plaats in de stand met zeven punten voorsprong op nummer drie Trappers en een wedstrijd tegoed. Daarmee zijn ze nu een van de grootste verassingen dit seizoen. Ter vergelijking: vorig seizoen eindige Essen op de twaalfde plaats in de Hauptrunde met elf reguliere overwinningen uit 56 wedstrijden. Dit seizoen haalden ze de elf overwinningen al in 16 potjes. Het is zaak voor Trappers om Essen te verslaan en daarmee de kop van het klassement enigszins in het vizier te houden.

POWER FORWARDS

Het succes van Essen is mede te danken aan een aantal krachtige forwards. De Letten #91 Elvijs Biezais en #9 Sandis Zolmanis vormen samen met Duitser #19 Enrico Saccomani een gevreesd aanvalstrio. Samen zijn ze verantwoordelijk voor 91 punten dit seizoen. Biezais staat op twee in het spelersklassement met 35 punten (11T/24A), Zolmanis op drie met 31 punten ((15T/16A) en Saccomani staat met 25 punten (10T/15A) op de tiende plaats. Het trio verzorgde meer als de helft van alle gescoorde doelpunten van Essen.

Biezias zal vanavond echter niet te bewonderen zijn in de Tilburgse arena. Hij kreeg afgelopen vrijdag nog een game misconduct in de gewonnen wedstrijd tegen Indians. Mooie opsteker aan Tilburgse kant was dat Branden Gracel, topscorer aan Tilburgse kant bij zijn terugkomst na een blessure meteen weer een goaltje meepikte tegen Herford.

De volgende spelers ontbreken bij de wedstrijd vandaag: #81 Max Hermens, #29 D’Artagnan Joly, # 41 Jay Huisman, #7 Alexei Loginov en #33 Ruud Leeuwesteijn.

De wedstrijd begint om 18.00 uur en er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.