Terug naar Nieuws

TRAPPERS MET ANDERHALF BEEN IN KWARTFINALE

Tilburg Trappers heeft Tölzer Löwen acht tellen gegeven. Na een sterke anderhalve periode leek een eenvoudige zege in de maak, maar een slordig tweede deel maakte het alsnog spannend: 2-4.

Ondanks de tweede overwinning in evenzoveel dagen bleef Doug Mason kritisch. ‘We gaan met een 2-0 voorsprong in de serie terug naar huis. Vrijdag wordt een lastige wedstrijd want Tölz is een kat in het nauw. Die kunnen nog wel eens rare sprongen maken. Gedisciplineerd blijven, geen onnodige straffen oplopen, uitgaan van ons eigen strijdplan en onze kansen beter afmaken. Dat is de sleutel tot succes.’

DROOMSTART

Nog sneller dan twee dagen eerder greep de geelblauwe formatie tegen de nummer 7 uit de Oberliga Süd het initiatief. Met een man meer op het ijs schoof Björn Borgman het bevroren rubber naar de blauwe lijn waar Giovanni Vogelaar vernietigend uithaalde: 0-1. Het betekende de vijftiende treffer van de geboren Hagenaar in zijn vierentachtigste play-off wedstrijd voor Trappers.

Zeven minuten later konden de twintig meegereisde Tilburgse fans weer juichen. Kaid Oliver zette met een ferme hit Justi Späth Mariscal van de puck, vond Branden Gracel die Max Hermens een niet missen kans bood. De snelle goals gaven Tilburg rust en vertrouwen en de thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om Trappers van het lijf te houden, maar slaagde hier nauwelijks in. Een oogstrelende solo van Björn Borgman over het gehele ijs zorgde ervoor dat de bezoekers met een comfortabele 0-3-voorsprong naar de thee konden.

PAAL

Het tweede (en zeker het derde bedrijf) kende twee gezichten. Tot halverwege de wedstrijd ging Trappers door met waar men voor de dweil mee gestopt was, namelijk met goed, gecontroleerd en dominant aanvalsspel de tegenstander zijn wil opleggen. Kansen op een nog ruimere voorsprong werden echter niet verzilverd

Een oud manco leek Trappers zowaar in het tweede deel van de tweede periode opnieuw parten te gaan spelen. De ene na de andere Tilburger verdween richting de strafbank. Liefst zes minuten lang stond men in ondertal op het ijs. Zeven minuten voor de tweede onderbreking ontsnapte Trappers aan een tegentreffer toen Martins Karsums buiten bereik van de wederom uitblinkende Cedrick Andree de paal raakte.

BILLENKNIJPEN

Voor Trappers werd het in het slotstuk zelfs nog even billenknijpen. De tot dan toe onzichtbare Marc Schmidpeter gaf met twee voltreffers de wedstrijd een compleet ander aanzien. ‘We gaven het momentum volledig weg. Een gebrek aan discipline kan je duur komen te staan in de play-offs’, hekelde de Tilburgse oefenmeester de prestaties van zijn manschappen in het tweede deel van de ontmoeting. Dichterbij kwam de thuisploeg niet. Sterker nog, via een empty-netter van Branden Gracel prijkte er bij het eindsignaal van referee Zsombor Pálkövi een 2-4 eindstand op het scorebord.

Vrijdagavond (aanvang 20.00 uur) wacht de derde krachtmeting tussen beide ploegen. Welke lessen heeft Bad Tölz-coach Axel Kammerer getrokken uit de eerste twee episodes van de achtste finale tegen Tilburg? ‘In de openingsperiode hadden we te veel ontzag voor Trappers waardoor we achter de feiten aanliepen. Gelukkig hebben we weten te scoren. Dat is een opsteker want om wedstrijden te kunnen winnen, moet je doelpunten maken.’