Terug naar Nieuws

Op eigen ijs de klus klaren en Tölzer Löwen verslaan

De laatste overwinning is altijd de moeilijkste, aldus Doug Mason. Toch is Trappers er klaar voor om vanavond op eigen ijs de klus te klaren, Tölzer Löwen te verslaan en zo door te stomen naar de kwartfinale. De Leeuwen laten zich de kaas echter niet snel van het brood eten en beloven vanavond alles op alles te zetten om Tilburg in eigen huis te verslaan.

Vrijdagavond 3 maart nam Trappers het dit seizoen voor het eerst op tegen Tölzer Löwen: bam! 4-0! Was hier sprake van een kat in het bakkie in plaats van woest leeuwengebrul? Dinsdag vonden de Leeuwen hun stem echter terug en brulden ze zo twee keer een puck in het net achter Cedrick Andree. Tilburg won nog steeds, maar incasseerde ook twee tegengoals: 2-4. Wat hebben de spelers van EC Bad Tölz vanavond in petto, als ze voor de tweede keer deze play-off ronde naar Tilburg komen?

GOEDE MORAAL

“We komen vrijdag echt niet voor onze lol naar Tilburg. We gaan alles op alles zetten om proberen te winnen. Das ist ganz klar!” zegt een strijdlustige Alex Kammerer dinsdag in de persconferentie. Zijn team verloor in eigen huis met 2-4, maar hij zag de honger en wil om te winnen sterk terug op het ijs. In een interview met Merkur.de zegt coach Kammerer: “We toonden een goede moraal en hadden de wil om het spel om te draaien. We bleven ons gaandeweg de wedstrijd ook verbeteren, maar het was net niet genoeg.”

‘SCHLAGSCHUSSHAMMER’

In hetzelfde artikel wordt gesproken over de speelvaardigheid van Trappers, het fysieke en sterke spel en… de ‘Schlagschusshammer’ van Giovanni Vogelaar (de 0-1 was afkomstig vanaf de blauwe lijn, de favoriete positie van de 27-jarige Hagenaar om knalhard op goal te schieten). Mason zag echter ook verbeterpunten in het spel van zijn team. “We pakten te veel straffen in de tweede periode en dan zie je het momentum van de wedstrijd veranderen.”

KAT IN HET NAUW

Sowieso voorziet de Tilburgcoach dat het vanavond wel eens een pittige wedstrijd kan worden. “Het maakt mij niet uit of iemand op de tweede of de zevende plaats is geëindigd, in de play-offs zijn geen zwakke teams. En geloof me, Tölzer Löwen zal vanavond alles op alles zetten om te winnen – een kat in het nauw maakt nu eenmaal rare sprongen. De laatste overwinning is altijd de moeilijkste.”

KLUS KLAREN

Als Tilburg Trappers vanavond wint, dan hebben ze de best-of-five van deze eerste play-offronde gewonnen en zijn ze door naar de kwartfinale. Maar dan moeten ze wel eerst triomferen, anders spelen ze komende zondag opnieuw uit in Bad Tölz voor een vierde wedstrijd tegen Tölzer Löwen. Kortom: kan Tilburg de klus vanavond klaren? Kom dat zien in IJssportcentrum Stappegoor!

Alleen Danny Stempher ontbreekt nog in de selectie voor de wedstrijd, die vanavond om 20:00 uur begint en waar nog enkele kaartjes voor beschikbaar zijn. Maar de verkoop gaat snel dus wees er snel bij! De wedstrijd zal ook live te volgen zijn op Sprade TV.