Terug naar Nieuws

TRAPPERS WIL WINST IN HET HOL VAN DE LEEUW

Trappers bewees zichzelf een goede dienst afgelopen zondag. In een puike wedstrijd werd resoluut met Tölzer Löwen afgerekend. Vanavond gaat de serie verder in het zuiden van Duitsland. De vraag is of Trappers de goede lijn door kan trekken en een 2-0 voorsprong kan nemen.

SLOT OP DE DEUR

In eigen huis was Trappers heer en meester. Doug Mason was achteraf zeer tevreden over het spel van zijn manschappen. Er werd vanaf het eerste fluitsignaal meteen druk gezet. Daarnaast gaf de verdediging ook weinig weg. Het draaide als een tierelier zei Max Hermens na afloop. Dat gold zeker ook voor hemzelf. Met 2 goals en een assist had hij een mooi aandeel in de overwinning.

Cedrick Andree haalde zijn eerste shutout van dit seizoen. Het is mooi dat het dan gebeurt aan het begin van de play-offs. Dan zit je er gelijk lekker in. In de reguliere competitie haalde Trappers eenmaal een shutout. Deze kwam op naam van Ruud Leeuwesteijn in de uitwedstrijd tegen Duisburg in oktober.

LEEUWEN STERK IN EIGEN HUIS

Vanavond begint het scorebord gewoon weer met een 0-0 stand. Dan is alles weer mogelijk. In Tölz verwacht men dan ook veel van deze wedstrijd. Doug Mason verwacht ook een andere tegenstander te treffen nu ze in de eigen Hacker Pschorr Arena spelen. Ook is de lange busrit van 800km nu in het nadeel van de Kruiken. Busbeinen zullen de spelers wel niet hebben, daar de bus gisteren al koers zette richting kuuroord Bad Tölz. Trappers heeft dit seizoen echter wel laten zien dat het in uitwedstrijden goede resultaten heeft behaald.

De Löwen hebben dit seizoen een opvallende prestatiecurve als het gaat om thuiswedstrijden. Het thuispubliek werd niet bepaald verwend aan het begin van het seizoen. Uit de eerste vijf thuiswedstrijden werd slechts een punt behaald. Daarna ging het echter snel beter. In de laatste dertien thuisbeurten verloor Tölz slechts eenmaal. In totaal werden 43 van de 62 punten in eigen huis bijeen gespeeld. Wat dat betreft kan Trappers zich dus voorbereiden op een pittig duel en zal het meteen bij de les moeten zijn.

Danny en  Wouter spelen niet mee vanavond. De wedstrijd begint vanavond om 19.30 uur en is te volgen via Sprade TV.

U kunt echter ook in de Lounge op Stappegoor terecht om op groot scherm naar de wedstrijd te komen kijken. Dit geldt overigens voor alle uitwedstrijden in de play-offs.