Terug naar Nieuws

TRAPPERS IN DE HERKANSING

Tilburg Trappers verzuimde vrijdagavond in Deggendorf zich vroegtijdig te plaatsen voor de halve finale van de Oberliga play-offs. De geelblauwe brigade verloor met 4-2, maar krijgt binnen twee etmalen een nieuwe kans. Zondagavond is duel vijf in de best-of-7 serie in IJssportcentrum Stappegoor.

De wedstrijd was tweeënveertig minuten en 41 seconden oud toen de angst iedereen die Tilburg Trappers een warm hart toedraagt om het hart sloeg. Na een schotpoging kreeg Max Hermens een harde hit te verwerken en landde met een harde smak op het ijs. Na enkele angstige momenten en een korte verzorging kon Trappers nummer 81 op eigen kracht terugschaatsen naar de spelersbank. In het vervolg van de derde periode kwam de Tilburgse captain echter niet meer in actie en bij terugkeer in de Kruikenstad zal verder onderzoek moeten uitwijzen hoe groot het lichamelijke malheur is.

BEROERD BEGIN

Ook coach Doug Mason kon niets meer vertellen over de aard van de kwetsuur van Hermens. Wel legde de ervaren oefenmeester na afloop de vinger op de zere plek. ‘Het kantelmoment in de wedstrijd was hun derde goal. Logi wilde de puck passen naar Jordy Verkiel, maar hij belandde precies in de stick bij hun nummer 20 (Jonas Stern), die hem breed legde en het was 3-1. Het was hun eerste schot op doel na een periode waarin we vol jaagden op de gelijkmaker.’

Een beroerde eerste zestien minuten kostte de bezoekers uiteindelijk de kop tegen de nummer 3 uit de Oberliga Süd. De daar opgelopen schade (voor het eerst in deze play-offs kwam Trappers op achterstand) bleek in het tweede en derde bedrijf niet meer te repareren. ‘Dit duel verliezen we omdat we in het begin liepen te slapen, niet bij de les waren. Dat kun je jezelf niet permitteren en zeker niet in deze fase wanneer het om de prijzen gaat’, was de harde, maar terechte conclusie van Delaney Hessels.

KWAAD NAAR ERGER

Ondanks de 2-0 tussenstand resteerde er nog voldoende tijd voor Trappers om de zaken recht te zetten, maar kort na de aansluittreffer van diezelfde Hessels vergrootte Deggendorf andermaal de marge naar twee. Anderhalve minuut voor de tweede dweil ging het echter van kwaad naar erger voor de gasten. Bij een overtalsituatie voor de thuisploeg was er geen enkele druk op Marco Bassler die achter het doel van Cedrick Andree mocht schaatsen. Het 24-jarige talent vond de geheel vrijstaande Tomas Gulda in het slot: 4-1.

In het slotstuk gooide Doug Mason al zijn troeven op tafel en joeg met zijn ploeg op de aansluitingstreffer. De rood-witten piepten en kraakten, maar leken ondanks twee uitstekende mogelijkheden voor Branden Gracel en Reno de Hondt stand te houden. Ruim elf minuten voor tijd kreeg Trappers eindelijk loon naar werken. Vanuit de draai frommelde Ties van Soest het bevroren rubber voorbij Timo Pielmeier:4-2.

HERKANSING

Kon het dan toch nog? Nee helaas. Zeker niet toen drie minuten voor tijd Kaid Oliver voor een clean hit naar de strafbank mocht van referee Lukas Voit. Daarmee haalde de onpartijdige de angel uit het mogelijke Tilburgse slotoffensief. Al kwam Jordy Verkiel nog wel dichtbij maar de Dordtenaar raakte in ondertal het aluminium.

En dus moet Trappers zondagavond (aanvang 18.00 uur in een ongetwijfeld uitverkocht en zeer sfeervol IJssportcentrum Stappegoor) in de herkansing om de droom van een halve finale plaats in de Oberliga play-offs na te jagen. Tilburg heeft nog drie mogelijkheden om de droom realiteit te laten worden. ‘Vanavond was teleurstellend, maar zondag in eigen huis, met de steun van onze geweldige supporters maken we het af’, klonk Delaney Hessels nog altijd strijdbaar.

Foto Roland Rappel
Stand in best-of-serie: 3-1 voor Tilburg

𝗞𝘄𝗮𝗿𝘁𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗚𝗮𝗺𝗲 𝟱

Aanstaande 𝘇𝗼𝗻𝗱𝗮𝗴 𝟮𝟰 𝗺𝗮𝗮𝗿𝘁 komt Deggendorf weer richting Tilburg afgereisd voor Game 5 Kwartfinale. 𝗣𝘂𝗰𝗸 𝗱𝗿𝗼𝗽 𝟭𝟴:𝟬𝟬 𝘂𝘂𝗿. Dit wordt een spannende! Gaat Tilburg de winst thuis houden en door naar de halve finale? 👀
Daar wil je bij zijn! De ticketverkoop start vandaag om  10:00 uur. Je kunt een kaart bemachtigen via onderstaande ticketbutton.