Terug naar Nieuws

Clean sweep lonkt tegen Deggendorf SC

This is it. De clean sweep lonkt. Als Tilburg vanavond Deggendorf verslaat, staat Trappers in de halve finale. Met al drie overwinningen op rij, lijkt de wedstrijd vandaag slechts een formaliteit. Maar schijn bedriegt. Want één ding is zeker: Deggendorfer SC laat zich niet makkelijk verslaan!

Dinsdagavond leek het de eerste veertig minuten van de wedstrijd erop dat de mannen van DSC al verslagen waren. Daar kwam in de derde periode echter bruut een einde aan. Tomas Gulda en Thomas Greilinger scoorden de 3-1 én 3-2, waardoor de zenuwen van het publiek in Stappegoor de laatste minuten van de wedstrijd tot het uiterste getest werden.

TIJD TEKORT

“We kwamen tijd tekort aan het einde van de wedstrijd,” zei coach Jiri Ehrenberger over zijn ploeg dinsdag. “Het is jammer dat het niet tot een verlenging is gekomen. Maar nu moeten we er gewoon voor gaan zorgen dat we nog minstens twee keer terugkomen naar Tilburg!”

GEDULD

Doug Mason zei vorige week al in gesprek met Omroep Tilburg dat Deggendorf geen makkelijke tegenstander is. “Ze hebben maar weinig kansen nodig om te scoren.” Ook D’Artagnan Joly sprak tegen de lokale televisiezender zijn zorgen uit: “Zij hebben veel ervaring, én geduld!”

TOCH NOG SPANNEND

Dat bleek afgelopen dinsdag dus maar weer, toen de goals van Deggendorf in de laatste periode vielen. Giovanni Vogelaar, die dinsdag twee van de drie goals voor Tilburg maakte, geeft aan dat er in de kleedkamer nog goed over is nagepraat. “We moeten ons zestig minuten concentreren. Als je dat niet doet, wordt het toch nog spannend!”

LASTIGE TEGENSTANDER

Spannend of niet, Trappers staat op matchpoint. Als Tilburg nog één wedstrijd wint, is Deggendorf uitgeschakeld. Thomas Greilinger zegt in gesprek met de Duitse krant PNP.de nog altijd in de kansen voor zijn team te geloven. “Iedereen kan zien dat Tilburg ijshockey kan spelen. Niet voor niets staan ze aan de top in het noorden. Ze spelen met vier lijnen, allemaal even sterk, dat maakt het ons als tegenstander lastig. Het kost veel energie om ze bij te houden, vooral voor onze kleine ploeg.”

Vanavond ontbreekt van die kleine ploeg ook nog eens verdediger Alex Grossrubatscher, die dinsdag een game misconduct kreeg na een misplaatste check tegen Wouter Sars. Greilinger: “We klagen niet. We hebben laten zien dat we Tilburg ook tegenstand kunnen bieden. Met die overtuiging zullen we dan ook de komende wedstrijden aangaan.”

BUCKLE UP

“Deggendorf wil vooral het spel vertragen. Als wij daar niet in meegaan, hebben ze weinig kans,” zei Giovanni Vogelaar nog over de vermeende speltactiek van de Duitsers. “Het gaat niet makkelijk worden,” sluit Doug Mason af. “Hun doel is om zondag weer terug naar Tilburg te komen en ons doel is om dat uit te sluiten. We’re going to have to buckle up and get ready for that game!”

Zoals in de voorgaande playoff wedstrijden zullen Danny Stempher en Chay Schults niet op het ijs van Deggendorfer SC  te zien zijn.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en wordt via een livestream uitgezonden. Deze is voor de liefhebbers wederom te zien in de lounge op Stappegoor. Dus kom gerust!