Terug naar Nieuws

TRAPPERS OP MATCHPOINT NA DERDE ZEGE OP RIJ

Tilburg Trappers heeft dinsdagavond voor de derde keer Deggendorf verslagen. Vlak voor de laatste buzzer werd het nog spannend, maar de Tilburgse manschappen hielden toch stand. In Tilburg werd het 3-2.

Door Arthur Ottenhof

Man of the match Gio Vogelaar was vlak na afloop duidelijk: ‘We moeten ons zestig minuten concentreren. Als je dat niet doet, wordt het toch nog spannend. Maar uiteindelijk hebben we gewonnen, dat is wat telt in play-offwedstrijden. We hebben het net in de kleedkamer kort en bondig geanalyseerd. Nu moeten we gewoon door.’ De glimlach die tevoorschijn kwam bij de vraag over zijn twee goals sprak boekdelen.

Na vijf minuten had Trappers al waar het op voorhand op hoopte: een snelle treffer om Deggendorf het zwijgen op te leggen. Mikko Virtanen tikte de puck achter de Deggendorf-goalie, nadat het rubber eerst het zijnet toucheerde. Daardoor domineerde de Tilburgse ploeg ook de derde game. En zo kwam een matchpoint langzaam maar zeker dichterbij. Maar play-offs zijn nou eenmaal play-offs. Daarin gebeuren gekke dingen, is het alomtegenwoordige cliché. Maar daarom niet minder waar. Aan Trappers de zaak om het niet zo ver te laten komen.

PROBEREN TE PROFITEREN

De eerste periode kende geen straffen, maar de tweede juist vrij veel. Een vijfminutenstraf van Deggendorf leek het ideale moment om de score uit te breiden. Dat lukte niet, mede door eigen straffen van de Tilburgse manschappen. De ploeg had een versnelling nodig. En die vond het in de vorm van Branden Gracel. Hij had een fraaie demarrage in huis, die hij promoveerde tot voorassist. ‘Darts’ Joly gaf Gio Vogelaar vervolgens een niet te missen kans: 2-0. Daarna dacht Deggendorf het vol te houden tot de dweil, maar daar dacht Vogelaar anders over. Hij vuurde nog een keer op de arme Deggendorf-goalie, die geen schijn van kans had: 3-0.

NOG NIET BEGRAVEN

Toch gaf Deggendorf nog niet op. Sterker nog: het maakte binnen de minuut hun eerste goal, waardoor het weer een wedstrijd werd. Het was zelfs een paar keer dicht bij een snelle tweede, met een schot op de kruising. En op het eind werd het helemaal billen knijpen. Deggendorf maakte in de luttele laatste seconden van hun powerplay de aansluitingstreffer: 3-2.

Doug Mason vroeg een time-out aan en zette zijn mannen nog één keer op scherp. Met behulp van het publiek werd de 3-2 uit het vuur gesleept. Zo sloeg Trappers een gat met Deggendorf — en werd het matchpoint behaald. Aanstaande vrijdag kan Trappers bij Deggendorf de tweede clean sweep bewerkstelligen en doorstoten naar de halve finale.

Vogelaar durfde ook alvast vooruit te kijken naar de halve finales: ‘Deggendorf wil vooral het spel vertragen. Als wij daar niet in meegaan, hebben ze weinig kans. Mogelijke volgende tegenstander Blue Devils Weiden hockeyt met tempo. Daar bereid je je simpelweg anders op voor. Maar eerst moeten we ons focussen op een resultaat in Deggendorf op vrijdag. Ook met het oog op extra rust richting een halve finale.’

Daar voegde Cedrick Andree zijn kijk aan toe: ’Dit was wel de moeilijkste wedstrijd tot nu toe. Deggendorf wilde vooral in de laatste periode er echt nog voor gaan. Dat konden wij en het publiek wel merken.’ Maar of het al in vier wedstrijden beslist gaat worden? ‘Laat ik vooral zeggen dat het fijn is dat het team nu zo goed in elkaar valt’, besloot de goalie. ‘Het team is nu fit en gezond. Dat werpt nu zijn vruchten af.’

‘Overigens is het moeilijk als goalie tegen dit soort tegenstanders te spelen’, zei Andree. ‘Ik kreeg nauwelijks schoten tegen en dan liggen er opeens twee in. Wat dat betreft heb ik liever veertig schoten, zodat ik constant alert ben. Dat ik begon te pielen met de puck, werd me niet in dank afgenomen door de coach. Maar uiteindelijk pakte alles goed uit. Vrijdag gaan we er alles aan doen om de halve finale te halen.’

Foto Romy Mullens

Man of the Match

Giovanni Vogelaar

Foto Romy Mullens
TRAPPERS LEIDT BEST-OF-7 SERIE: 3-0