Terug naar Nieuws

TRAPPERS KAN OP MATCHPOINT KOMEN

De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op in play-off tijden. Vanavond staat alweer het derde duel tussen Trappers en Deggendorf op het programma. Door een overwinning kunnen de Blauwgelen op matchpoint komen.

PERSONELE PROBLEMEN

Deggendorf zit aardig in de lappenmand. Zo begon het aan de play-offs zonder een aantal vaste krachten. Daardoor begon het team in beide games tegen Tilburg met drie volledige lijnen. Waar Trappers met een nagenoeg fitte selectie de beschikking heeft over vier lijnen.

Zondag viel dan ook nog forward Marko Bassler uit in de eerste periode. Daardoor werd Marcel Pfänder uit de defense gehaald en als forward ingezet. Na deze omzetting beschikte DSC nog over slechts vijf verdedigers en de krachten leken in de loop van de wedstrijd dan ook langzaam weg te vloeien uit het Duitse team.

DISCIPLINE

Trappers speelde zondag een zeer gedisciplineerde wedstrijd. Coach Mason prees zijn selectie in de persconferentie om hun spel. Vanuit een ijzersterke verdediging, waar ook de forwards een belangrijke bijdrage in hadden, moest het wel goed gaan komen.

Giovanni Vogelaar gaf tegenover Sprade TV in een kort interview na P1 aan: “De reden dat we nog geen goal gescoord hebben is omdat Deggendorf een goede goalie heeft. Maar als we maar lang genoeg blijven proberen, dan breken we hem heus wel. In de vorige wedstrijd hebben we te afwachtend gespeeld, dat willen we nu in deze wedstrijd anders doen en dus druk blijven zetten.”

Vanaf de tweede periode begon het Tilburgse spel zich ook uit te betalen.
Het was dan ook lekker dat drie minuten voor het einde van P2 Branden Gracel de 1-2 in het Deggendorfer doeltje schoot.

Iedereen in het stadion inclusief de plus minus 30 aanwezige Tilburgse supporters stonden in P3 klaar voor een offensief van Deggendorf. Dat kwam er echter niet. Het leek erop alsof het geloof was verdwenen uit het stadion. Dat was ook de verdienste van Trappers. Het speelde met veel zelfvertrouwen en groeit het steeds verder in de juiste play-off vorm

Het zal voor Deggendorf waarschijnlijk een zware dobber worden om vanavond een resultaat neer te zetten op Stappegoor. Maar het is en blijft Play-off ijshockey. Daarin moet Trappers altijd voorbereid zijn op onverwachte dingen. Maar als het de goede lijn door kan trekken, dan moeten de Kruiken op matchpoint kunnen komen.

Het team is ongeschonden uit Deggendorf teruggekeerd en daarom zullen alleen Danny Stempher en Chay Schults vanavond weer ontbreken.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en wordt via een livestream uitgezonden. Maar kom gewoon naar Stappegoor om er live bij te zijn. Er zijn nog voldoende kaarten beschikbaar. Scoor je ticket via onderstaande button, er zijn nog plaatsen vrij in vak A, E, H en staanplaatsen vak K.