Terug naar Nieuws

TRAPPERS BLIJFT ONGESLAGEN IN PLAY-OFFS NA WINST IN DEGGENDORF

Vaak broeit er onrust, frustratie en irritatie in een onderlinge serie tussen twee teams en wordt dat zichtbaarder naarmate de serie vordert. Echter lijkt dat in deze serie niet helemaal op te gaan. Hoewel vrijdag het duel als verhit omschreven kon worden, leek de wedstrijd in Deggendorf maar ‘tam’. Dit leek een positief effect te hebben. Trappers won met 1-4 en blijft daarmee de ongeslagen status in de play-offs houden.

EVENWICHTIGE OPENING

Trappers startte de tweede wedstrijd in de onderlinge serie sterk. Er werden weinig fouten gemaakt en Trappers leek als eerste op zoek naar de openingstreffer. Trappers bleef meer kansen creëren. Helaas voor de gasten uit Tilburg liep dat telkens op niets uit. De gastheren brachten ook geen overtuigend spel ten tonele. Powerplays aan weerszijden bracht geen verschil in spelbeeld waardoor na één periode, de stand op 0-0 bleef steken.

GRACIOUS GRACEL

De thuisploeg kwam sterker uit de kleedkamer dan de gastheren. Voor een halfvolle hal met 2236 toeschouwers, waarvan een stuk of 30 uit Tilburg leken ze de openingstreffer binnen te schieten. Een scrimmage zorgde ervoor dat de goal wegschoof, waardoor er werd afgefloten. Enkele minuten later was het dan wél raak aan de andere kant. Branden Gracel ontving via captain Max Hermens de puck tussen drie spelers van DSC en wist de puck behendig de goal in te werken. De 0-1 zorgde voor een paniekerige stilte op de thuistribune. Direct daarna hielden de thuissupporters hun hart vast toen bijna de 0-2 werd gemaakt. Een goede comeback zorgde de 37-jarige Antonin Dusek voor de gelijkmaker. De geroutineerde speler van DSC stoomde zelf op richting de goal van Cedrick Andree om vervolgens zelf af te drukken. Niemand van Trappers hield hem tegen.

Richting de slotfase van de tweede periode bereikte in een powerplay een vlijmscherpe pass van Björn Borgman wederom Gracel die wederom tot scoren kwam. Een straf kort daarna in de absolute slotfase bracht Trappers niet in gevaar. Het bracht de thuisploeg met een rotgevoel naar de kleedkamer.

OVER EN UIT

Het klein beetje vertrouwen, waar de thuisploeg mee terug het ijs op kwam, werd alweer na dik vier minuten en een powerplay voor Deggendorfer, compleet kapot gemaakt. De Tilburgse captain Max Hermens schoot, op een assist van  Gracel en – Matchwinner van de eerste wedstrijd – Kilian van Gorp,  de 1-3 binnen.

Een vier minuten durende straf voor Giovanni Vogelaar moest voor een ommekeer zorgen bij de thuisploeg, die met een totaal andere mindset in de wedstrijd zat dan de eerste wedstrijd in deze serie. Een slappe powerplay, met tegelijkertijd een sterke penaltykill voor Trappers, zorgde dat de stand 1-3 bleef.

De gastheren konden niets anders dan in de slotfase een time-out aan te vragen om vervolgens hun goalie eraf te halen. Echter zorgde een zeer slecht gameplan ervoor dat de puck niet in bezit bleef en telkens de puck in het aanvalsvak werd gedumpt. Met nog dik twee minuten op de klok eindigde zo’n puckdump bij Reno de Hondt en Van Gorp, die Diego Hofland wisten te bedienen en de 1-4 genadeklap uitdeelde. Het stadion stroomde daarna langzaam leeg. De 30 meegereisde supporters vierden feest.

GAME 3

Dinsdagavond 19 maart 2024 zal game 3 op Stappegoor worden afgewerkt. Komt Deggendorf op 2-1 in series of staat Tilburg Trappers na dinsdag op een ‘matchpoint’? Scoor je ticket via www.trappers.nl/wedstrijdprogramma. Er zijn nog plaatsen vrij in vak A, E, H en staanplaatsen vak K.