Terug naar Nieuws

Trappers zet spannende strijd voort in Deggendorf

Terwijl de spierpijn van het billenknijpen afgelopen vrijdag nog hinderlijk aanwezig zal zijn bij menig fan, maakt Trappers zich op voor de volgende spannende wedstrijd in deze kwartfinales tegen Deggendorfer SC. Vanavond speelt Tilburg uit in Festung an der Trat in Deggendorf.

Best-of-seven en dan is die eerste wedstrijd al zo ongelooflijk spannend! In overtime werd het in Tilburg 5-4, wat belooft dat voor vanavond? Doug Mason zei tijdens de persconferentie vrijdag in ieder geval dat hij verwacht dat het zo een lange serie gaat worden. “We hadden duidelijk moeite om de puck langs goalie Timo Pielmeier te krijgen. Ik ken deze man al jaren, hij is erg goed en als hij de rest van de serie zo blijft spelen als vanavond, kan hij zeker het verschil gaan maken.”

GOEDE DINGEN

DSC-coach Jiri Ehrenberger was uiteraard teleurgesteld na de wedstrijd, maar kon zijn team niets kwalijk nemen. “We wilden vanavond het thuisvoordeel van Tilburg wegnemen, dat is niet gelukt. Maar we nemen ook goede dingen mee terug naar huis.”

Eén van die ‘goede dingen’ waar Ehrenberger het over had, is ongetwijfeld defensemen Marcel Pfänder. Als een akelig klein steentje in je schoen, irritant aanwezig dus, dwarsboomde de zwarte baard van Pfänder meermaals het spel van Trappers en wist zelfs tot twee keer toe de puck raak te schieten; zijn eerste twee goals deze play-offs.

MARCEL PFÄNDER

Pfänder speelt al jaren bij Deggendorf. Aan het einde van seizoen 2020-2021 werd de populaire verdediger echter geschorst, wegens ‘aanzienlijk ernstige ongedisciplineerdheid’. Wat precies de reden was, blijft nog altijd onbekend, Pfänder is daarna gaan spelen bij het concurrerende Passau Black Hawks. Een jaar later kwam hij echter alweer terug: “Inmiddels hebben we alles wat er toen gebeurde uitgesproken. Samen hebben we dit afgesloten en nu kunnen we vanaf nul beginnen,” aldus teammanager Stefan Liebergesell in 2022.

Teamgenoot (en sportdirecteur van DSC) Thomas Greilinger is in ieder geval blij met de ‘altijd duidelijke aanwezigheid en speelvaardigheid’ van zijn collega. “Ik ben het wat Marcel betreft eens met coach Jiri dat hij qua talent in de verkeerde competitie speelt. Maar we zijn gelukkig heel blij met hem!”

Marcel Pfänder dus, naast andere excellente spelers van Deggendorf nog een naam om voor uit te kijken. Of, zoals dat op de tribune in Tilburg klonk afgelopen vrijdag: “Pfänder? Ik vèn d’r iets van!”

LIVE KIJKEN IN DE LOUNGE

De wedstrijd begint vanavond om 18:45 uur en is live te volgen op Sprade TV. Je kunt ook naar de Lounge komen en samen met andere fans de wedstrijd bekijken onder het genot van een hapje en een drankje. Ook zal er een groep fans afreizen naar Deggendorf om Trappers daar live aan te moedigen.

Stand voor Tilburg Trappers in de serie: 1-0