Terug naar Nieuws

TRAPPERS DANKT JOLY NA STERKE AVOND IN HERNE

Trappers versloeg Herne vrijdagavond met 2-5. Daar mocht het D’Artagnan Joly grotendeels voor bedanken. Met drie goals was hij het goudhaantje van de avond voor de ploeg van Doug Mason. Volgens de hoofdrolspeler zelf was vooral het team erg goed vanavond.

Door Arthur Ottenhof

Herne-uit moet te doen zijn, moet de Trappers-equipe vlak voor kerst hebben gedacht. Ook al won de Tilburgse ploeg dit seizoen al meerdere malen van de Miners; ditmaal gaf het niets zomaar cadeau. Herne stond goed opgesteld en vertikte het mede door een sterk keepende Oto Jeschke om vroeg te buigen.

Gesteund door meegereisde Trappersfans kreeg D’Artagnan Joly op een gegeven moment toch nét iets te veel ruimte, zodat hij vervolgens makkelijk een hoek kon uitkiezen: 0-1. Trappers speelde vooral secuur. Het was scherp en snel, zonder onnodige straffen op te lopen. De thuisploeg kwam juist een paar keer goed weg — nadat het onbesuisde straffen had moeten slikken.

VERDER WEG VAN HERNE

Met de komst van Kaid Oliver wil Trappers vooral doelpunten toevoegen aan hun aanvalsmacht. Mede door de schouderblessure van captain Max Hermens voelde het zich genoodzaakt nog een nieuweling te halen. Toch liet oude bekende Diego Hofland zien het scoren niet verleerd te zijn. Weliswaar een intikker, maar wel een kwestie van: op de juiste plek, op het juiste moment; 0-2. Daarna deed Joly weer van zich spreken met een knap gedrukt schot: 0-3.

De goals waren mede te danken aan de druk die Herne naar voren toe gaf, waardoor het achterin meer ruimte liet. Voorlopig lieten Hofland en Joly zien dat hun vizier scherp stond — en ook Reno de Hondt was een paar keer dichtbij. Enkele minuten voor de dweil kon ook Branden Gracel zijn eerste treffer aantekenen: 0-4. Tussendoor maakte Herne weliswaar een fraaie anschlusstreffer, maar die werd om onbekende reden afgekeurd. Daardoor leek Cedrick Andree voorlopig zijn doel schoon te houden. Maar vlak voor de buzzer onderschepte Tim Krüger een risicovolle pass. Die onderschepping promoveerde hij tot een fraaie solo-slalom en dito afronding: 1-4.

HATTRICKHELD JOLY

In de laatste periode leken beide ploegen gas terug te nemen. De tank begon simpelweg leeg te raken. Joly kon nog wel zijn derde van de avond bijschrijven: 1-5. Persoonlijk een mooie mijlpaal voor hem. Vlak daarna deed Stephané Döring nog wat terug om de uitslag te verzachten: 2-5.

Matchwinner aan Tilburgse zijde D’Artagnan Joly keek op zijn manier terug op de wedstrijd:

‘Het team speelde heel goed vanavond. We kwamen goed voor de dag, ook al hadden we een smalle selectie. Daarom wisten we dat we simpel en scherp moesten spelen. Dat wierp zeker zijn vruchten af. En de hattrick, ja, dat is leuk voor mij, maar dat was nooit gebeurd zonder mijn lijn en andere teamgenoten. Zo’n hattrick voelt dan echt als bonus. Ik ben vooral blij dat we als team zo goed voor de dag kwamen.’

Foto Max Schneider (Herner EV)