Terug naar Nieuws

Trappers maakt zich op voor kerstmatch tegen Moskitos Essen

Het is kerstmis en dat betekent weer een traditioneel potje Muggen-meppen op Stappegoor. Moskitos Essen komt naar Tilburg en Trappers hoopt uiteraard de huidige nummer één in eigen huis te kunnen verslaan. Maar daar kunnen ze de hulp van veel enthousiaste supporters goed bij gebruiken!

Vorig jaar speelden Moskitos en Trappers ook tegen elkaar op Tweede Kerstdag. Toen won Tilburg met 0-4 in Essen. Deze kerst zal Tilburg het echter niet cadeau krijgen. Met name de Letse topscorers Elvijs Biezais en Sandis Zolmanis, die momenteel op respectievelijke plaatsen 1 en 3 in het spelersklassement van de Oberliga staan, stelen de show bij Essen.

SIMPEL EN SCHERP

Kan wel zijn natuurlijk, maar Trappers verblijdde zichzelf, en de fans, afgelopen vrijdag al met een mooi vroeg kerstcadeau. Tilburg won onder goedkeurende blikken van de ruim honderd meegereisde Trappersfans met 2-5 in Herne. Onder andere de hattrick van D’Artagnan Joly was de directe oorzaak van de fraaie winst. “We hadden natuurlijk maar een smalle selectie, dus we wisten dat we simpel en scherp moesten spelen.”

VERDIENDE WINST

Helaas voor de stand in het klassement schoten de Muggen vrijdag ook met scherp en wonnen ze met 8-1 van directe concurrent en nummer twee Hannover Scorpions. Ruim 48 minuten lang leek Hannover zelfs helemaal niet meer tot scoren toe te komen, maar Dylan Wruck wist voor zijn team toch nog een troostgoaltje te maken. Dat maakte coach Danny Albrecht overigens niets uit, bleek in de persconferentie na de wedstrijd. “De jongens staan er elke wedstrijd maar weer en spelen elke keer hun beste spel. Dit hebben ze verdiend. Ik ben ontzettend trots op ze.”

PRETTY LOUD

De laatste keer dat Albrecht met zijn team in Tilburg op bezoek kwam was op 26 november en toen werd het nog verdraaid spannend. Trappers maakte halverwege de derde periode de aansluitingstreffer (2-3) en heel Stappegoor schreeuwde de longen uit het lijf om hun ploeg aan te moedigen. “I took a time-out,” zei Albrecht naderhand over dat moment. “Not because I wasn’t happy with my team’s performance, but I had to take the home crowd out of the game. They were pretty loud at the moment!”

LET’S GO TILBURG!

Dus… Trappersfans… we weten wat ons te doen staat vandaag! Ga op die banken staan, schreeuw die longen uit het lijf en juich Tilburg naar de overwinning toe! Om het extra feestelijk te maken deelt de supportersvereniging vrolijke kerstmutsen uit. Dus laten we allemaal achter onze jongens gaan staan en de Muggen van het ijs af blazen! Let’s go Tilburg!

De wedstrijd begint vanavond om 19.00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar, maar wees er snel bij! Ook is de wedstrijd via een livestream te volgen.

De volgende spelers zullen niet op de ijsvloer verschijnen vanavond:

#7 Alexei Loginov; #28 Delaney Hessels; #51 Mikko Virtanen; #81 Max Hermens en #86 Kaid Oliver. Ook #95 Danny Stempher is op het moment van publicatie nog twijfelachtig.