Terug naar Nieuws

TILBURG TRAPPERS WIL VOORLAATSTE UITPUNTEN DIT JAAR OPHALEN

In de voorlaatste uitwedstrijd van dit kalenderjaar zal Tilburg Trappers in en tegen Herne uitkomen. O.a. ondersteund door een volle bus Trappers supporters willen de kruiken er een mooie pot hockey van maken in de Gysenberghalle om de punten veilig te stellen.

LASTIGE TEGENSTANDER

Vanavond beginnen de teams aan hun 39ste onderlinge ontmoeting. Ze zijn daarin redelijk gewaagd aan elkaar. Dit seizoen werd er al twee keer op Stappegoor gespeeld. Trappers won beide partijen. De eerste met 6-3 en laatste middels een 4-3 overtime overwinning, met de GWG van Joly. Herne coach Stolikowski vond achteraf dat zijn ploeg niet verloren had, maar een punt gewonnen.

Herne staat momenteel op de negende plaats en draait een wisselend seizoen. Toch mogen ze absoluut niet onderschat worden. In de laatste 4 games werd er verloren van Hamm en gewonnen van: Indians, Essen en Halle. Dat geeft aan dat dit team in staat is om iedereen te kloppen. Dat is sowieso tekenend voor deze competitie. Trappers staat na afgelopen weekend nog steeds op de derde plaats in de ranglijst, mede doordat de directe concurrenten punten verspelen.

SPELERSCAROUSSEL

Zowel bij Trappers als bij Herne hebben de afgelopen weken spelersmutaties plaatsgevonden. Bij Herne vertrok importspeler Juuso Rajala. Hij kwam deze zomer over van Hamburg en speelde 14 wedstrijden voor de Miners. Hij behaalde daarin veertien punten. Herne reageerde adequaat op het wegvallen van Rajala door een nieuwe Forward te halen. Het is #22 C.J Hayes. Hij is afkomstig uit de SPHL een minor competitie uit het zuidwesten van de USA. Hij speelde inmiddels tweemaal voor Herne en behaalde daarin nog geen punten.

TIJN JACOBS EN KAID OLIVER

Ook aan Tilburgse kant was afgelopen week transfernieuws. Er werd afscheid genomen van #71 Tijn Jacobs. Hij vertrekt per direct naar Geleen. “Jacobs gaat bij Geleen vooral voor meer ijstijd krijgen en dat zou zijn verdere ontwikkeling ten goede moeten komen” aldus Technisch Manager René de Hondt.

Trappers haalde met Kaid Oliver een nieuwe import naar Tilburg. De 23-jarige Canadese Forward is afkomstig van Atlanta Gladiators uitkomend in de ECHL, het derde niveau in de USA. “We zijn erg blij met de komst van Kaid”, aldus een opgetogen René de Hondt. ‘Hij is een linkshandige aanvaller die sterk aan de puck is en fysiek zijn mannetje staat. Hij schaatst goed en is uitstekend in het nemen van face-offs. Een speler die aan ons wensenlijstje voldoet”. Oliver zal in Tilburg gaan spelen met nummer #86. Hij landt vandaag op Nederlandse bodem en zal daarom vanavond nog niet meespelen. Waarschijnlijk zal hij zijn eerste minuten voor de Blauwgele brigade na de jaarwisseling gaan maken.

Met het aantrekken van Oliver hoopt Trappers het scorend vermogen een impuls te geven. Vermoedelijk dacht Herne met het aantrekken van Hayes hetzelfde. De topscorers aan Duitse zijde zijn #23 Colin Jacobs en #73 Jan Delecky. Jacobs haalde tot nu toe 30 punten (14T/16A). Delecky kan 25 punten overleggen (12T/13A) en scoorde bovendien in beide duels tegen Trappers eerder dit seizoen.

ZIEKENBOEG

De ziekenboeg van Trappers is jammer genoeg  nog steeds goed gevuld. De volgende spelers verschijnen vanavond niet op het ijs: Max Hermens, Alexei Loginov, Delaney Hessels, Ruud Leeuwesteijn, Mikko Virtanen en Ninho Hessels,

Ook bij Herner EV ontbreken er ook een aantal spelers: Ondrej Nedved en Justus Meyl zijn beiden geschorst. Dennis Schwinnen, Lukas Jung, Leonard Korus en Leonard  Kotke zijn ook niet beschikbaar. Het meespelen van de eerder genoemde topscorer #23 Colin Jacobs is niet zeker. Op de website van Herne wordt gemeld dat hij na de winst op Halle afgelopen zondag, maandag niet is verschenen op de training en verliepen alle tot eergisteren gedane pogingen om contact met hem te krijgen op niets uit.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te volgen via Sprade TV.