Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers wint in Duisburg, Essen morst een punt

Onder het toeziend oog van ruim 350 Trappers fans wist het team van coach Doug Mason in  de Zero Rheinlandhalle de Füchse Duisburg te verslaan met 1-5.

In de eerste periode waren beide teams aan elkaar gewaagd.  Zowel Trappers en Duisburg hadden kansen en goalie Cedrick Andree hield met een aantal knappe reddingen zijn doel schoon. In de laatste minuut was het Reno de Hondt die Füchse goalie Linus Schwarte tijdens de eerste powerplay situatie voor Trappers wist te passeren en de 0-1 op het scorebord bracht. Met die stand werd de eerste theepauze opgezocht.

STRAFFEN OVERLEEFD

Het was Jordy Verkiel die in de tweede periode de stand na 2 minuten wist te verdubbelen. Kort daarna werd Branden Gracel voor Hooking naar de strafbank verwezen. Duisburg verhoogde de druk, vooral nadat amper 1 minuut later ook Jonne de Bonth plaats nam naast Branden voor interference. Trappers wist echter de beide straffen te overleven.

Kort nadat beide teams compleet waren mocht Loginov de strafbank opzoeken. 46 seconden later bestrafte de scheidsrechters Kilian van Gorp 2 minuten voor charging. Duisburg speler Michael Formin wilde zijn gram halen en kon samen met Van Gorp ook gaan brommen. Ook deze straffen overleefde Trappers.

In de 32 minuut kon Yannis Walch voor tripping naar de strafbank. Ook uit de tweede powerplay wist Trappers 8 seconden later te scoren. Giovanni Vogelaar schoot op goal en de vallende Kaid Oliver wist dat schot te deflecteren. Met de stand van 0-3 ging Tilburg de tweede theepauze in.

DOELSALDO OPKRIKKEN

In de laatste periode wilde Trappers het doelsaldo opkrikken. Max Hermens wist na ruim 2 minuten de stand naar 0-4 te brengen. Trappers kreeg kansen maar vond steeds Linus Schwarte als sta in de weg. In de 52e minuut werd de eerste shutout van Cedrick Andree verpest door Dominik Piskor die de puck achter de Tilburgse goalie wist te werken. De eindstand werd 35 seconden voor het einde door bepaald door de maker van het eerste doelpunt Reno de Hondt (1-5).

TRAPPERS BEHOUDT TWEEDE PLAATS.

Tilburg Trappers liep, door het puntverlies van Moskitos Essen uit bij de Ijsdraken in Herford (winst in overtime met  5-6), weer 1 punt uit. Het doelsaldo werd door Trappers door de overwinning naar +6 gebracht.