Terug naar Nieuws

TRAPPERS WIL CARNAVAL GOED INLUIDEN IN KRUIKENSTAD

Komende dagen dompelt Tilburg zich weer onder in het feest der zotten. Carnaval staat voor de deur en wat is er dan mooier om het weekend te beginnen met een mooie pot ijshockey en een gratis Schrobbelèr. Tilburg Trappers neemt het vanavond in de eigen Kruikenstad op tegen KSW Icefighters Leipzig. Groenoranje Tilburg is voor vanavond nog even Blauwgeel!

ROLLERCOASTER

Leipzig beleeft een seizoen als een rollercoaster. Het begon zeer slecht aan de competitie met 12 nederlagen. Ineens begon het te lopen en werden de punten in een rap tempo binnen geharkt en de rode lantaarn werd daarna vrij snel overgedragen aan Herford. Gestaag klom Leipzig door naar de middenmoot, met afgelopen weekend zelfs zicht op de vierde plaats.

Helaas bewees Leipzig zichzelf een slechte dienst. Vrijdag verloren ze in en tegen Hamm en zondag ging in eigen hal de derby tegen Halle met 1-2 verloren. Voor Leipzig betekende dit kostbaar puntverlies, waardoor ze terugzakten naar de achtste plaats. Terwijl ze bij tweemaal winst naar een gedeelde vierde plaats konden doorstijgen.

In dat opzicht is Leipzig in een gelijksoortige strijd verwikkeld als Trappers. Het doel is zo hoog mogelijk te eindigen om een zo gunstig mogelijke uitgangspositie te krijgen voor de play-offs. Voor Trappers worden het nog 5 spannende wedstrijden. Het was dan ook mooi meegenomen dat concurrent Essen zondag een punt verspeelde tegen hekkensluiter Herforder EV, waardoor Trappers nu nog maar 1 verliespunt meer heeft dan Essen.

FOCUS HOUDEN

Trappers heeft dit seizoen al zijn drie potjes tegen Leipzig gewonnen. Dat was echter geen vanzelfsprekendheid. Leipzig is een taaie tegenstander. Afgelopen zondag sprak Doug Mason nog van een “Diesel leistung” na afloop van de game tegen Duisburg. Zijn manschappen kwamen wat traag op gang en het duurde even voordat ze goed in de wedstrijd zaten. Vanavond zullen de Blauwgelen echter scherp moeten zijn vanaf de eerste minuut. Sowieso kan puntverlies in dit stadium van de competitie dodelijk zijn voor de positie op de ranglijst.

Het is nu niet zo dat tegenstander Leipzig een geoliede doelpuntenmachine is. Ze zijn met 98 goals het minst scorende team, samen met Duisburg. De meeste van deze doelpunten staan op naam van #13 André Schietzold (12T/13A/25P) en #34 Manuel Nix (12T/9A/21P). #9 Kyle Gibbons heeft met 27 de meeste punten (9T/18A). Dit deed hij in 24 wedstrijden. Gibbons begon dit seizoen bij Varese in Italië en kwam medio oktober over naar Leipzig.

GOALIEWISSEL

Meerdere clubs zijn richting de play-offs drukdoende op de transfermarkt. Ook Leipzig ontkomt niet aan deze polonaise. Deze week werd bekend dat goalie Patrick Glatzel per direct vertrekt naar Hannover Scorpions. Glatzel was bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Icefighters. Als vervanger is de 20-jarige Luca Ganz aangetrokken. Hij komt over van ECDC Memmingen.

Danny Stempher is vanavond niet op het ijs van Stappegoor aanwezig. Twijfelachtig is of Mikko Virtanen beschikbaar is. Hierover zal in de loop van de dag een besluit genomen worden. Wouter Sars keert terug in beschikbare lijnen.

11:40 uur update: Mikko Virtanen keert vanavond ook terug op het ijs.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en is ook te volgen via Sprade TV. Er live bij zijn!! Het kan nog er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

U kunt echter al vanaf 18.00 uur terecht in de Biergarten om in carnavalssfeer te genieten van Twee Uurkes Vooraf. Als u tussen 18.00 en 18.30 uur komt dan krijgt u een gratis Schrobbelèr en er zijn nog meer leuke acties. Hierover kunt u meer over lezen op de Facebookpagina van Tilburg Trappers.