Terug naar Nieuws

Trappers op Away Day met vijf bussen supporters naar Füchse Duisburg

Het is Away Day! Tilburg Trappers reist vandaag, samen met vijf volle bussen supporters, naar Duisburg om het daar op te nemen tegen Füchse Duisburg. Voor de gelegenheid heeft de Duitse supportersvereniging besloten de avond in carnavalstijl te vieren. Trappers zal vanavond het feest compleet willen maken met een klinkende eindzege.

In een nagenoeg uitverkocht Stappegoor won Trappers vrijdagavond van de Icedragons uit Herford. Winst is natuurlijk altijd goed, maar coach Doug Mason ergerde zich lichtelijk aan de nonchalance van zijn spelers. “Ik denk dat één van de grote problemen van vanavond was, dat we te vroeg scoorden. Na vijf minuten spelen stonden we al met 2-0 voor en dat deed iets met de mentale attitude van de spelers.” Het werd desondanks 5-2 in Tilburg.

TROTS

Füchse Duisburg ging vrijdag met eenzelfde eindscore van het ijs bij Hannover Scorpions, alleen dan als de verliezende partij. Na de eerste periode stond het al 3-0. Coach Christoph Schubert was toch trots op zijn team. “Ja, die eerste periode hebben we dik verloren. Maar als ik kijk naar de laatste veertig minuten, kan ik niet anders dan trots zijn op mijn team. De jongens bleven tot einde wedstrijd strijden op het ijs.”

MOTIVATIE

Ondanks de elfde plaats in het klassement, benadrukt Schubert dat er met de motivatie van zijn team niets mis is. “Natuurlijk ben ik niet blij met waar we staan, maar we zijn een team met veel jonge spelers. Jonge gasten die ook vanavond tot het einde toe gas blijven geven. Dat ze zich zo kunnen bewijzen en zo kunnen blijven vechten tot de laatste minuut verdienen ze ook, en de fans thuis ook. Dat alleen al is motivatie genoeg.”

PIEKLEEFTIJD

In 2022 deed Elijah Cavan namens de Canadese Simon Fraser University onderzoek naar de gemiddelde leeftijden van NHL-ijshockeyteams. Hij kwam zo middels ingewikkelde wiskundige modellen tot de conclusie dat de piekleeftijd van een ijshockeyspeler op 26 jaar ligt. Duisburg heeft als team een gemiddelde leeftijd van 23 jaar en zit dus nog onder die piek. Hun tegenstander van vrijdag, Hannover Scorpions, zit daarentegen weer boven de ultieme leeftijd met een gemiddelde van 29 jaar. Tilburg Trappers schurkt er met 25 jaar dicht tegenaan.

POLONAISE

En een absolute piekprestatie van Trappers dit seizoen was de wedstrijd tegen Duisburg op 5 januari: Tilburg won toen met 13-3 van Füchse en Christoph Schubert noemde het een avond om snel te vergeten. Terwijl hun team ploeterde op het ijs, besloten de meegereisde fans van Duisburg die avond echter gewoon hun feestje te vieren en liepen ze in polonaise door IJssportcentrum Stappegoor. Dat belooft dus wat voor de wedstrijd van vandaag!

AWAY DAY

Want de Duitse supportersclub heeft opgeroepen om deze Away Day in carnavaleske sferen te beleven! De Trappersfans zullen dus wellicht, om alvast in de stemming te komen, in de bussen er naartoe meezingen met Veul Gère, de Alpenzusjes, Lamme Frans en de Thuisfluiters. En met 320 Tilburgse supporters (wellicht worden het er nóg meer, met de fans die op eigen gelegenheid naar de Rheinlandhalle komen), moet die polonaise toch ook geen probleem zijn. Het gaat hoe dan ook een feestje worden in Duisburg vanavond!

De wedstrijd begint vanavond om 18:30 uur en voor de fans die niet meereizen naar Duisburg is deze live te volgen via Sprade TV.

De ziekenboeg is nog onveranderd en vandaag spelen dus Mikko Virtanen, Wouter Sars en Danny Stempher wederom niet mee.

📸 Dirk Unverferth