Terug naar Nieuws

Trappers plaatst zich definitief voor de Play-Offs

In een nagenoeg uitverkocht Stappegoor moest Tilburg Trappers gisterenavond aan zijn doelsaldo werken om in de race tegen Essen te blijven. Dat zou ook moeten kunnen daar Trappers aantrad tegen de nummer laatst van de huidige Oberliga Nord de Herforder EV. De wedstrijd eindigde in een overwinning met 5-2.

VLOTTE START MAAR GEEN WINST

In het begin leek het erop dat het team van Doug Mason ook met die intentie het ijs op was gegaan. Na  iets meer dan 1 minuut was het Bjorn Borgman die na een geslepen pass van Branden Gracel de 1-0 op het scorebord bracht.  Diezelfde Branden Gracel was het die bijna 4 minuten later zijn 25ste goal wist te scoren. Alles leek koek en ei maar amper 18 seconden later wist Dennis Gulda de stand naar 2-1 te brengen. De eindstand van de eerste periode werd bepaald door Diego Hofland die in de 16 minuut de stand van 3-1 op het scorebord liet zetten.

Kort na het verstrijken van de helft van de wedstrijd was het Ties van Soest die wederom goalie Kieren Vogel wist te verschalken en het verschil naar 3 goals bracht. Ruim 3 minuten later was het Jordy Verkiel die de eindstand van de 2e periode op 5-1 bracht. De goal werd door de refs gegeven aan Kilian van Gorp maar het was toch echt Jordy Verkiel die de puck in het net wist te brengen.

De eindstand bepaald werd in de laatste periode bepaald door Anton Seidel. Hij zorgde er in de 54ste minuut middels een “Bauerntrick” voor om Ruud Leeuwesteijn te passeren en de uiteindelijke eindstand van 5-2 op het scorebord te zetten.

Uit Essen kwam echter het bericht dat de Moskitos Essen in de derde periode de stand van 2-2 tegen de Hannover Indians naar 5-2 had weten om te buigen en daardoor het doelpunten verschil met Essen op 3 bleef staan. Door het verlies van Icefighters Leipzig bij de Hammer Eisbären plaatste Trappers zich wel rechtstreeks voor de play-offs.