Terug naar Nieuws

TRAPPERS TEGEN NUMMER LAATST OP JACHT NAAR DOELPUNTEN

Op papier zouden de drie punten al bijgeschreven kunnen worden. Trappers verloor immers nog nooit van Herforder EV, de nummer laatst op de ranglijst en tegenstander van vanavond.  Helaas geeft dat geen sluitende garantie op de felbegeerde punten. Maar u mag in een volle arena wel vuurwerk verwachten van de Trappersselectie.

GEEN MAKKIE

Waar Trappers afgelopen zondag een ware slijtageslag afwerkte tegen Essen, daar had tegenstander Herforder Ice Dragons een korte wedstrijd. Na twee gespeelde periodes moest de wedstrijd bij een 2-5 stand in het voordeel van Hannover Scorpions worden gestaakt i.v.m. een gat in de Herforder ijsvloer. De wedstrijd is niet meer uitgespeeld en inmiddels met 0-5 reglementaire overwinning toegekend aan Scorpions.

De ongeslagen status van Trappers tegen de Ijsdraken kwam dit seizoen tweemaal serieus in gevaar. In beide uitwedstrijden bleek Herford een taaie tegenstander te zijn. Beide potjes won Tilburg met 2-3. Dus wat dat betreft mogen de Blauwgelen gewaarschuwd zijn. Makkelijke wedstrijden zijn er sowieso niet meer in de Oberliga, terwijl het op papier wel een makkelijke wedstrijd lijkt. “Met die gedachte mag je de wedstrijd niet ingaan. Je moet die wedstrijd ingaan alsof je tegen Essen speelt. Je ziet te vaak dat er verassingen zijn in de uitslagen. We moeten die punten gewoon bij ons houden.” aldus Diego Hofland na afloop van de game tegen Essen.

DOELSALDO

De strijd om de tweede plaats is ongemeen spannend. Hierbij geven Trappers met +39 en Essen +36 elkaar ook in doelsaldo geen duimbreed toe. Omdat het zo close is kan het doelsaldo aan het einde van het seizoen een belangrijke rol gaan spelen. Zaak dus voor de Kruiken om veel te scoren. Herforder EV lijkt daar, ondanks de twee krappe uitoverwinningen een prettige tegenstander voor. De eerste thuisgame dit seizoen leverde immers een klinkende  9-1 overwinning op. De eindstand was opvallend genoeg al na 36 minuten bereikt. Hopelijk moet het telraam vanavond er weer erbij gepakt worden en kan Tappers zijn doelsaldo flink opvijzelen.

LETTEN LEVEREN ALTIJD

De Trappers verdedigers kunnen vanavond met dezelfde opdracht het ijs op als tegen Essen afgelopen zondag. Die opdracht luidt: houdt vooral de Letten in de gaten. Bij Essen ging het om het Letse tandem Biezais en Zolmanis. Bij de Ice Dragons gaat het om de Letten #21 Rudolfs Maslovskis met 39 punten (6T/33A) en #7 Rustams Begovs 27 punten (11T/16A). Oppassen dus voor de twee gevaarlijkste spelers van Herforder EV.

Normaliter zou de derde importspeler Logan DeNoble ook in het lijstje van gevaarlijke spelers voorkomen, maar hij is eerder deze maand uitgevallen en zal dit seizoen niet meer in actie komen. Het rommelt in Herford sowieso rondom de importspelers dit seizoen. Eerder dit seizoen vertrok Canadees Killian Hutt en trok men als vervanger de Fin Joonas Riekkinen aan. Die vertrok op zijn beurt alweer na 6 weken, waarin hij in 9 games 11 punten haalde.

Vanuit de coaching staff wordt meegedeeld dat Marvin Timmer terugkeert op het ijs en dat alleen nog Mikko Virtanen, Wouter Sars en Danny Stempher de afwezige selectieleden zijn.

De wedstrijd begint om 20.00 uur. U kunt er met uw neus bovenop staan want er zijn nog enkele kaarten aan de boarding beschikbaar. De wedstrijd is overigens ook via een livestream te volgen op Sprade TV