Terug naar Nieuws

TILBURG TRAPPERS VERLIEST NA PENALTYSCHIETEN VAN ZIJN ANGSTGEGNER

Tilburg Trappers speelde dit seizoen reeds driemaal tegen de huidige koploper van de Oberliga Nord Hannover Scorpions. Trappers was, voor de vierde ontmoeting in de reguliere competitie, afgereisd zonder een vijftal spelers. Ook de ‘Schorpioenen’ had een aantal geblesseerden. Ook miste zij hun topscorer Allan McPherson, die de laatste van zijn vijf wedstrijden schorsing uitzat. Het team van Doug Mason verloor de wedstrijd met 3-2 na penalty schieten.

GEGOOGHEL MET LIJNEN

Door de afwezigheid van 5 spelers en de sterkte van de tegenstander deed Coach Doug Mason wederom wat aanpassingen aan zijn lijnen. Hij stelde dit keer Ruud Leeuwesteijn, van kiet af aan als sluitpost op.  De drie aanvalslijnen van vrijdagavond tegen Duisburg werden op twee plaatsen gewijzigd. Jonne de Bonth nam de plaats van D’Artagnan Joly in, naast Max Hermens en Branden Gracel.  Joly vormde met Ties van Soest en Jay Huisman de derde aanvalslijn. De lijn met Oliver, Sars en de Hondt werd gehandhaafd.

DEFENSIEF INGESTELD

In de eerste periode was het duidelijk dat beide teams niet wilde verliezen. Het team van Coach Kevin Gaudet had slechts 7 aanvallers en 5 verdedigers, speelde verdedigend en loerde op kansen. Kansen kwamen er aan beide zijden, maar beide goalies waren steeds paraat. Trappers wist een powerplay van Hannover Scorpions te overleven. In de 16e minuut was het  dan eindelijk raak. Het is Captain Max Hermens die een pass van Jonne de Bonth in het net achter goalie Kuhn weet te leggen. Met de stand 0-1 werd even later de eerste pauze in gegaan.

Tijdens de persconferentie na afloop zei Doug Mason tevreden te zijn over deze periode. Hij was blij met een voorsprong de kleedkamer in te zijn gegaan.

SCORPIONS SLAAN TERUG

De Scorpions kwam in de tweede periode duidelijk met een andere instelling op het ijs. De pucks kwamen eindelijk goed aan en de eerste kansen waren dan ook voor de gastheren. Ruud Leeuwesteijn kon met een aantal knappe reddingen zijn hok nog schoonhouden. En ook met Noah Muller in de strafbank lukte het de Schorpioenen niet te scoren.

Dat werd anders in de 29e minuut. Scorpions voelde dat er meer in zat en gaven wat extra gas en het was Justin Kirsch die de gelijkmaker op het bord bracht. Met 11 spelers weet Hannover het Tilburg knap lastig te maken en Hannover krijgt zelfs twee kansen om op voorsprong te komen. De druk op Tilburg werd steeds groter en in de 37e minuut is het dan zover, het is weer Justin Kirsch die met een hard schot Ruud Leeuwesteijn kansloos laat. Hannover komt op voorsprong en 13 seconden voor het einde van de tweede periode krijgt Hannover zelfs een kans op 3-1, maar een ‘Big Save’ van Ruud voorkomt dat en gaan de Scorpions met de stand 2-1 naar de tweede theepauze.

Over deze periode was Doug Mason tijdens de persconferentie duidelijk minder tevreden. Hij zag het Hannover dat hij van tevoren had verwacht en een Tilburg dat te veel ruimte weggaf en te weinig druk zette. Er was dan ook tijdens de tweede pauze goed over gesproken.

WEDEROM MAX HERMENS

De derde periode is 46 seconden oud als wederom Max Hermens de Hannover goalie Gerald Kuhn weet te verschalken en de stand 2-2 op het scorebord brengt. In het vervolg van de periode krijgen beide teams kansen, de grootste is echter voor de Schorpioenen die een schot op de lat zien eindigen. Na 60 minuten staat dezelfde stand op het scorebord 2-2 dus tijd voor 5 minuten overtime. In de overtime weten beide teams niet te scoren, maar wederom de beste kansen voor Hannover.

WEDEROM JUSTIN KIRSCH

Dan is het tijd voor de loterij, het nemen van penalty shots. Hannover Scorpions begint aan de serie van 3 penalty’s. De eerste schot 2 schoten van beide teams zijn raak. Dan weet Ruud Leeuwesteijn de derde penalty van Hannover te stoppen en kan Max Hermans de zaak beslissen. Max die eerder beide goals van Tilburg voor zijn rekening nam vindt nu echter Kuhn op zijn pad. Tilburg begint nu aan een Sudden-death-serie penalty shots. De eerste drie penalty’s gaan mis. Dan is het de beurt aan Justin Kirsch, de maker van beide tegendoelpunten, die Ruud wederom weet te verschalken.

Tijdens de persconferentie zei Doug Mason, met een lach richting coach Kevin Gaudet, blij te zijn met het ene punt dat hij van de Scorpions heeft kunnen afnemen.