Terug naar Nieuws

TRAPPERS KAN BIJ WINST OP SCORPIONS WEER NAAR BOVEN KIJKEN

Na de daverende overwinning van afgelopen vrijdag kan Tilburg Trappers vandaag vol zelfvertrouwen afreizen richting Hannover Scorpions. Het zal ongetwijfeld een zware pot worden, maar een Trappers in deze vorm moet zeker in staat zijn de Schorpioenen te verslaan in eigen huis.

FEESTAVOND

Wat een avond was het afgelopen vrijdag op Stappegoor. Het kon allemaal niet op. Een 13-3 eindstand, waarbij je zou denken dat de Duisburg supporters er de smoor in zouden hebben. Niets was minder waar. Ze zorgden samen met de vele Trappers supporters voor een fraaie feeststemming getuigen de polonaise en wave die het stadion rondgingen. Hattricks van Gracel en Vogelaar, de eerste goal van Oliver en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wat te denken van de mooie mijlpaal die Kilian van Gorp bereikte met zijn 500ste wedstrijd voor de Blauwgelen.

MOOIE STREAK

Ondertussen is Trappers bezig aan een mooie Streak van zes winstpartijen. Het bijbehorende spel verbetert ook met de week. En het verhaal zou alleen nog maar mooier kunnen worden als de geblesseerden ook nog terugkeren in de selectie. Doug Mason moet momenteel aardig puzzelen met zijn lijnen voorin door de blessures. Hij hoopt dan ook dat de geblesseerden snel terugkeren, zodat er meer met vaste lijnen gespeeld kan gaan worden en hij zijn puzzelboekje thuis kan laten.

Het zou mooi zijn als de Winning Streak vanavond verlengd wordt. Dat zal een hele opgave worden, omdat Hannover op dit moment een aardige angstgegner geworden is voor Trappers. De laatste negen ontmoetingen gingen immers verloren. Vanavond wordt het alweer de 41ste keer dat de beide kemphanen tegen elkaar spelen. De balans slaat daarin nog net in Tilburgs voordeel uit met 21 om 19 winstpartijen.

SPELERSNIEUWS

Sinds de laatste onderlinge wedstrijd is er veel veranderd in de selectie van Scorpions. Forward Brad Snetsinger noteerde nog een assist in deze wedstrijd, maar vertrok niet veel later naar Leipzig, omdat zijn proefcontract bij Scorpions niet verleng werd.
De 34-jarige Forward #13 Travis Oleksuk werd aangetrokken van Starbulls Rosenheim, waarmee hij in de afgelopen play-offs nog tegen Trappers speelde.

Daarnaast trokken de Schorpioenen afgelopen week ook nog Forward #77 Michael Knaub aan. Ook Knaub is geen onbekende in Tilburg, daar hij vorig seizoen teamgenoot was van Oleskuk bij Rosenheim. Coach Kevin Gaudet gaf aan dat de komst van Knaub zijn team wat meer “körperbetonter macht” (meer fysiek). “We hebben zo’n type speler nodig, omdat we nu het eerlijkste team van de competitie zijn. Het is nodig om onze speelstijl wat fysieker te maken.” Agelopen vrijdag scoorde Knaub meteen bij zijn debuut in de wedstrijd tegen Erfurt.

KRAPPE SELECTIE

Het aantrekken van deze nieuwe krachten is voor Scorpions geen overbodige luxe. Momenteel zit topscorer Allan MC Pherson een schorsing uit van 5 games. Hij zal vanavond dus niet meespelen. Het verlies van zijn scorend vermogen werd afgelopen vrijdag overigens ruimschoots gecompenseerd door zijn landgenoot #26 Pascal Aquin die viermaal scoorde tegen Erfurt.

In die wedstrijd tegen Erfurt die met 1-6 werd gewonnen had Scorpions slechts 11 spelers (vier Defence/ zeven Forwards) en 2 goalies op de sheet staan. Dat zou zeker een voordeel op moeten kunnen leveren voor Trappers, alhoewel het Hannover vrijdag niet leek te deren.

Bij Trappers ontbreken de volgende spelers: Alexei Loginov, Mikko Virtanen, Diego Hofland, Chay Schults en Danny Stempher.

De wedstrijd in de ARS Arena begint om 19.00 uur en is te volgen via SpradeTV.