Terug naar Nieuws

RUIME OVERWINNING OP FÜCHSE DUISBURG IN EERSTE WEDSTRIJD KAID OLIVER

Tilburg Trappers boekte vrijdagavond een ruime overwinning op het team van Christoph Schubert, Die Füchse Duisburg. De eindstand was na 60 minuten 13-3.

GOAL, ASSIST EN PENALTY

De nieuwe import Kaid Oliver maakte vandaag zijn debuut. Doordat er nog 4 spelers niet beschikbaar waren moest coach Doug Mason ook dit keer weer de juiste lijnen googelen. In de eerste twee perioden vormde Kaid een aanvalslijn met Reno de Hondt en Wouter Sars. In de derde periode met Reno de Hondt en Branden Gracel. Kaid kon meteen laten zien uit wat voor hout hij gesneden was. Hij scoorde in een goed gevuld Stappegoor (2676 bezoekers) op alle fronten: 1 assist; 1 goal en 1 penalty (2 minuten). Oliver had het naar zijn zin gehad. ,,In welke lijn ik definitief ga spelen, dat hoor ik wel een keer. Voor een eerste wedstrijd was dit wel een mooie. Er heerste een geweldige sfeer in de hal. En voor de groep is het goed om een keer zo’n uitschieter met 13 goals te hebben.”

EERSTE

In de eerste powerplay situatie van de wedstrijd, met Dominik Piskor namens Duisburg op de strafbank, werd de score door Jay Huisman geopend. Op een rebound van de goalie van Duisburg Linus Swarte wist Jay de puck hoog in het net te schieten. Twee minuten later bracht Max Hermens, met een assist van Kaid Oliver, de stand op 2-0.

In de 7e minuut was het Dominik Piskor die Marvin Timmer op weg naar de spelers bank hard checkte. Delaney Hessels vond daar wat van en beiden konden naar de strafbank. Delaney voor 2 en Piskor voor 4 minuten. En toen 45 seconden later Duisburg nog een straf kreeg was er spraken van 5 tegen 3 voor Tilburg.  Uit deze powerplay was het 9 seconden later Giovanni Vogelaar die zijn eerste van de avond scoorde.

De eerste goal van Kaid Oliver viel in de 10e minuut. Wouter Sars won de face off in het verdedigingsvak van Duisburg en schoof de puck naar Kaid, die zich vrij speelde en hoog in de linker bovenhoek Schwarte passeerde.

Voor de coach van Duisburg was dit het moment om zijn doelman te wisselen, Linus Swarte maakte plaats voor Fabian Hegmann.
De eerste periode werd afgesloten met de stand van 6-0, door goals van Jonne de Bonth en wederom Giovanni Vogelaar.

TWEEDE

In de tweede periode wist Duisburg na 7 minuten en 27 seconden de akelige nul van het scorebord te halen. Manuel Neumann passeerde Cedrick Andree. Branden Gracel wist uit een powerplay situatie zijn eerste van de avond te scoren en 3 minuten daarna zijn tweede.
Nadat Martin Schymainski de stand terug bracht naar 8-2, was het kort daarna Jay Huisman wiens tweede goal op de wedstrijdsheet werd bijgeschreven.

Op diezelfde sheet kwam 12 seconden later ook weer de naam te staan van Kaid Oliver dit keer echter voor een 2 minuten straf. De eindstand van de tweede periode (9-3) werd bepaald door bij Duisburg spelende Amerikaan Raymond Brice.

DERDE

18 seconden gespeeld in de derde periode was het Branden Gracel die als eerste zijn hattrick voltooide. 15 Minuten later deed ook Giovanni Vogelaar hem na en scoorde zijn derde. Tussendoor had Wouter Sars zijn bijdrage geleverd door de zwarte schijf achter Hegmann te leggen. Het was  D’Artagnan Joly die de 13 op het scorebord zette en daarmee de eindstand van 13-3 bepaalde.

Na afloop werd stilgestaan bij het jubileum van Kilian van Gorp. De verdediger speelde zijn vijfhonderdste wedstrijd voor de Tilburgse ijshockeyclub en werd daarom voor de volle tribunes in het zonnetje gezet. Ook de Duisburg fans deden mee en zetten spontaan een wave in.