Terug naar Nieuws

Tilburg trapt het nieuwe jaar af met traditionele vossenjacht

De poedersuiker van de oliebollen is van borst en buik geveegd, de kruitdampen uit het haar gewassen en de eerste goede voornemens zijn al gesneuveld. Er gaat niets boven de start van het nieuwe jaar! In sommige delen van Engeland beginnen ze het nieuwe jaar traditioneel met een vossenjacht, compleet met jagers te paard en jachthonden. Tilburg deelt dit jaar die traditie, alleen dan op het ijs. In eigen huis. Tegen EV Füchse Duisburg. Vanavond!

Trappers staat zo aan het begin van het nieuwe jaar nog altijd op de derde plaats van het klassement, met 54 punten. Hannover Scorpions staat bovenaan (65 punten) en met zes puntjes meer dan Tilburg staat Moskitos Essen op plaats twee. De tegenstander van vanavond, Füchse Duisburg, staat momenteel op de elfde plaats, met 21 punten.

WINST EN VERLIES

Waar Trappers de week rondom de feestdagen de punten lekker binnen harkte met vijf overwinningen op rij, zag Duisburg ze juist door de vingers glippen met louter verlies. Al moet gezegd worden dat de laatste game, tegen Saale Bulls Halle op 30 december, nipt verloren werd met 4-5, na shootouts.

FRUSTRATIE

Coach Christoph Schubert neemt geen blad voor de mond, dat blijkt wel tijdens de persconferentie na die spannende partij tegen Halle. Op de vraag wat hij tegen de spelers zei in de time-out, zei Schubert “Dass sie Scheiße spielen!” Om zijn frustratie enigszins te motiveren legt hij uit dat ze ‘weer slechts veertig minuten speelden’, dat het ‘elke keer hetzelfde liedje is’ en dat zijn team ‘vanaf het begin klaar moet staan om te spélen, zodat ze niet op achterstand komen te staan’. Tegen Halle stond Duisburg al na 31 seconden spelen op 0-1 achterstand.

Ook in de laatste wedstrijd tegen Tilburg, op 1 december 2023, kwam Duisburg te laat in actie. Waar Trappers al vrij snel op een comfortabele voorsprong kwam, leken de Vossen op het ijs pas in de derde periode echt wakker te schrikken. Ze kwamen nog terug van 5-1 tot 5-4, maar verloren alsnog.

MENTALITEIT

Overigens vond Trapperscoach Doug Mason, die ook altijd eerlijk verwoord wat hij van het spel vindt, dat ze die avond ‘met de puck aan het klooien waren’: “de jongens spelen niet met de juiste mentaliteit,” klaagde Mason toen. Gelukkig gaat het spel de laatste wedstrijden steeds beter en steekt Mason nu regelmatig de loftrompet over zijn Tilburgse team.

NIEUWSBERICHTEN

Als je de nieuwsberichten van Duisburg een beetje volgt de laatste weken, zit het de Füchse ook niet bepaald mee. Zo werd het contract met Canadees Zack Phillips ontbonden, betekende een blessure het einde van het seizoen voor Thomas Ziolkowski, heeft Maurice Becker de club verlaten en deze week bleek dat Michael Fomin de komende week ook niet in actie komt vanwege een blessure aan zijn hand.

GOED BEGIN VAN 2024

Of het gemis van bovengenoemde spelers het spel van Duisburg zal beïnvloeden vanavond, is de vraag. Wellicht dat de donderpreek van Schubert zijn overgebleven spelers nieuw elan heeft gegeven en zij de rollen zo aan het begin van het jaar eens willen omdraaien: van de prooi naar de jagers. Als extra steun komt vanavond ook een bus vol Duisburgsupporters mee. En aan de andere kant zal Trappers het jaar 2024 ook goed willen beginnen, het spel van de vorige wedstrijd tegen Duisburg goed willen maken en heel Stappegoor opnieuw laten juichen!

KAID OLIVER

Kaid Oliver werd 24 dagen na de eeuwwisseling geboren in White Rock in de Canadese provincie British Columbia. Vanwege het werk van zijn vader groeide de 1.83’ lange en 86 kilo zware aanvaller niet op in de voorstad van Vancouver. Hij kreeg zijn ijshockeyopleiding in de Amerikaanse staat Arizona waar hij aansloot bij de Arizona Bobcats. ‘I got a ton of ice time there and a lot of development. It just turned out really well,’ verklaarde hij in november 2017.

Nadien was Oliver actief in de Western Hockey League (WHL). In deze juniorenleague verdedigde hij vier seizoenen de kleuren van Victoria Royals, gevolgd door een jaar Edmonton Oil Kings. In 257 duels kwam de nieuwbakken Trapper tot 153 punten (68 goals en 85 assists).

EERSTE EUROPESE AVONTUUR

Na zijn juniorenperiode werd Kaid prof en maakte de overstap naar de East Coast Hockey League, waar hij onderdak vond bij de Iowa Heartlanders. Met 15 treffers en 50 punten in 70 wedstrijden kende Oliver een uitstekend ECHL-debuutjaar. Afgelopen seizoen droeg de aanvaller het shirt van Atlanta Gladiators. Gedurende deze periode scoorde hij 14 maal en stond 12 keer aan de basis van een doelpunt. Voor de 23-jarige Canadees wordt Tilburg zijn eerste Europese avontuur.

Naar verwachting zal  de met rugnummer #86 spelende Kaid Oliver vandaag zijn opwachting in het team maken.

De volgende spelers doen vanavond niet mee: #07 Alexei Loginov; #51 Mikko Virtanen; #66 Diego Hofland en #95 Danny Stempher.

Wil je erbij zijn vanavond? Dat kan nog net, er zijn nog enkele kaarten beschikbaar! De wedstrijd begint om 20:00 uur.