Terug naar Nieuws

TRAPPERS SLUIT 2023 WINNEND AF

Tilburg Trappers heeft de laatste thuiswedstrijd van 2023 gewonnen met 4-3. De Tilburgers hadden het vooral in het middenstuk lastig met Erfurt, maar goudhaantje Diego Hofland bezorgde de blauwgele brigade een zwaarbevochten zege.

December is traditioneel de maand van terugblikken. Matchwinnaar Hofland en captain Max Hermens konden niet anders dan tevreden zijn na bijna twee derde van het seizoen, spraken zij na afloop. Ga maar na: negentien van de achtentwintig gespeelde competitieduels gewonnen (zelfs met een rijkelijk gevulde ziekenboeg) en derde in de rangschikking op slechts zes punten van nummer twee, Moskitos Essen. Een uitgangspositie met volop perspectief op nog meer succes in 2024. ‘Bij de start van het seizoen waren het pieken en dalen, nu zijn we veel constanter’, concludeerde Trappers nummer 66.

ADEM HAPPEN

De thuisclub startte de laatste thuisbeurt dit kalenderjaar ronduit overdonderend. Het vierde schot op doel was direct raak. Ties van Soest’ inzet smoorde in een mêlee van spelers, maar Jay Huisman was er als de kippen bij om het bevroren rubber achter Konstantin Kessler te schuiven, 1-0. Voor de debutant in de Oberliga Nord alweer zijn zevende treffer van het seizoen. Vijf minuten later verdubbelde Marvin Timmer, na een messcherpe pass van uitblinker Jonne de Bonth, bij de tweede paal de Tilburgse voorsprong.

‘Vanavond hebben we typisch Trappers ijshockey gespeeld. Veel schaatsen, druk zetten op hun verdediging, agressief forechecken, fair maar fysiek spelen, schieten wanneer je kunt en onze checks afmaken’, gaf Diego Hofland een kijkje in het plan van aanpak dat coach Doug Mason had uitgedokterd. Ook in het vervolg van de openingsperiode liet Tilburg de Zwarte Draken naar adem happen. De nummer 4 uit de Oberliga Nord kwam tot slechts één schot op het doel van doelman Cedrick Andree.

EASY CALL

Het middenstuk was nauwelijks vijf minuten oud of Erfurt had de opgelopen schade in het eerste bedrijf volledig gerepareerd. Eerst profiteerde de beste man binnen die Mannschaft van coach Raphael Joly, Tom Pauker, van een easy call (interference) tegen Kilian van Gorp: 2-1. Een verdwaald afstandsschot van Niklas Jakob vergrootte niet veel later de zorgen voor de blauwgelen. Via de end boards caramboleerde de zwarte schijf voor de stick van Santeri Haarala. De Finse vervanger van Arnoldas Bosas (gebroken sleutelbeen) zwiepte de puck tegen de touwen.

Nog voor de tweede onderbreking vielen er nog twee doelpunten. Ties van Soest reageerde alert op een rebound na een schot van Noah Muller, maar de vreugde in het stijf uitverkochte IJssportcentrum Stappegoor was slechts van korte duur. 38 seconden later maakte Tom Pauker er alweer 3-3 van en kon Trappers dus weer van voren af aan beginnen.

BILLENKNIJPEN

Bij het begin van de derde periode hervond de equipe van coach Doug Mason het dwingende ritme dat men na de gelijkmaker even kwijt was. Toch duurde het tot de vierenvijftigste minuut voordat Diego Hofland de zege veiligstelde. ‘Met uitzondering van mijn schot kwam het winnende doelpunt grotendeels op het conto van Jonne (de Bonth)’, gaf de geboren Rotterdam na afloop alle credits aan zijn ploeggenoot. ‘Even was ik bang dat zijn pass over mijn stick zou gaan, maar gelukkig was dat niet het geval. Ik zag dat die speler van hun instapte waardoor ik om hem heen kon. Daardoor had ik net een fractie meer tijd en kon ik de trekker overhalen.’

Voor Tilburg werd het in slotminuut nog even billenknijpen. Erfurt-coach Raphael Joly wisselde zijn doelman in voor een zesde veldspeler en was met Tom Pauker en Harrison Reed dicht bij een verlenging. Twee Glanzparades van Cedrick Andree voorkwamen extra tijd.

LEKKER GEVOEL

En dus kan aanvoerder Max Hermens met ‘een lekker gevoel’ naar het vuurwerk, champagne en de oliebollen. ‘Met een overwinning 2023 afsluiten is altijd prettig. Dat geeft vertrouwen voor het resterende deel van het reguliere seizoen’, vatte de Zoetermeerse technicus zijn gevoelens samen.

Over zijn eigen prestatie in de bijna zeventien minuten speeltijd die hij kreeg van coach Doug Mason was nummer 81 eerlijk. ‘Ik weet dat ik beter kan dan ik vanavond heb laten zien. Dat eis ik ook van mezelf, maar na twee maanden afwezigheid moet ik ook niet té kritisch zijn. Daarnaast hebben we gewonnen en dat is het allerbelangrijkst. De twee dagen vrij die we van Doug hebben gekregen zijn welkom want ik ben vermoeid. Vanaf dinsdag pakken we de draad weer op want 5 januari wacht Duisburg alweer. Daar moeten we wederom goed voor de dag komen.’

Foto: Romy Mullens

Man of the Match

Wouter Sars

Foto Romy Mullens