Terug naar Nieuws

TILBURG TRAPPERS HEEFT VISTRIP VOOR DE BOEG

Vanavond staat er voor de Trappersselectie een avondje vissen op het programma. Er zal gevist worden op de roofvissen van Rostock Piranhas. De twee eerdere ontmoetingen van dit seizoen in Tilburg waren close games, die Trappers winnend afsloot. Zal het de mannen vanavond lukken om de punten uit het verre Rostock mee te nemen?

ROSTOCK ZAKT WEG

Trappers haalde 4 punten uit het vorige weekend. De klapper 13-3 tegen Duisburg werd zondag opgevolgd met een 3-2 nederlaag tegen Scorpions na penalty shots. Achteraf was Doug Mason wel blij met het behaalde punt, wat het eerste punt was in tijden tegen Hannover.

Rostock op zijn beurt verloor zondag de “Ostderby” tegen Leipzig. Thuis werd met 1-4 verloren. In Rostock zijn ze de laatste tijd aardig gewend geraakt aan verliezen. In de laatste dertien games werden slechts twee overwinningen behaald. Daarmee staat de ploeg uit Rostock momenteel op de tiende plaats een beetje in niemandsland. Deze tiende plaats staat in schril contrast met het begin van het seizoen. Na de eerste twee duels, die beiden gewonnen werden was Rostock een trotse gedeelde koploper.

ROSTOCK IS OP ZOEK

Op de eigen website geeft Rostock Piranhas aan dat ze momenteel al weken op zoek zijn naar hun epische vorm uit de maanden Oktober en November. In die periode werkten ze een reeks af waarin acht van de negen wedstrijden werden gewonnen. Als het echter aan Trappers ligt mag Rostock het zoeken naar de vorm na afloop van de wedstrijd hervatten.

De laatste uitwedstrijd die Trappers afwerkte in Rostock kan menigeen zich nog heugen. Helaas niet in positieve zin. Rostock won op 14 februari dit jaar onverwachts met 3-1. Het was voor Trappers een zure nederlaag met grote gevolgen. Ze verspeelden er de tweede plaats in de eindstand mee aan Halle. Het was voor Piranhas een van de twee overwinningen die ze ooit behaalden tegen Tilburg.

GEVAARLIJKE PIRANHAS

Iedereen weet dat Piranhas gevaarlijk zijn. Bij Rostock keert in dat geval al tijden steeds de naam van #21 Keegan Dansereau terug. De 36-jarige veteraan die over zowel een Canadees als Hongaars paspoort beschikt blijft ook nu weer de gevaarlijkste speler bij Rostock. Hij heeft 38 punten (15T/23A) achter zijn naam staan. Daarnaast is de Zweed #12 Oscar Bejmo ook een speler om in de gaten te houden met 33 punten (11T/22A). Tenslotte is #48 Mike Mieszkowski het vermelden waard met 27 punten (16T/11A). Mieszkowski scoorde eerder dit seizoen tweemaal tegen Trappers.

Woensdag werd bekend dat Rostock met McKenzie Welke een nieuwe Forward heeft aangetrokken. De 25-jarige Canadees komt over uit het Canadese College-Hockey. Hij is komende vrijdag ook meteen speelgerechtigd.

De volgende spelers doen niet mee vanavond: Alexei Loginov, Mikko Virtanen, Danny Stempher, Marvin Timmer en Chay Schults.

De wedstrijd in Eishalle Rostock begint vanavond om 20.00 uur en is te volgen via Sprade TV.