Terug naar Nieuws

NEGATIEVE PRIMEUR TRAPPERS IN HAMM

Voor het eerst sinds zijn entree in de Oberliga Nord is Hammer Eisbären erin geslaagd een competitiewedstrijd van Tilburg Trappers te winnen. De voorafgaande acht onderlinge ontmoetingen tussen beide ploegen eindigden allen in een Tilburgse overwinning. Vrijdagavond werd het echter 4-1 voor de ploeg uit Hamm.

‘De winst van Hamm is verdiend. We misten de rust in ons spel, vooral in ons eigen verdedigingsvak. Daardoor kwamen we niet onder de druk uit’, analyseerde Doug Mason na afloop de nederlaag. ‘Het was aan Cedrick (Andree) te danken dat we in de derde periode nog een kans hadden de wedstrijd alsnog te winnen. In het middenstuk sleepte hij er ons met 2, 3 wereldreddingen echt doorheen.’

IMPROVISEREN

Voorafgaande aan het drieëntwintigste competitieduel werd het nodige improvisatietalent van de Tilburgse oefenmeester gevraagd. Met het ontbreken van goalie Ruud Leeuwesteijn, de verdedigers Alexey Loginov, Jordy Verkiel en de aanvallers Ties van Soest, Mikko Virtanen en Max Hermens werd de te leggen puzzel voor de ervaren coach behoorlijk ingewikkeld.

De voormalig right winger uit de jaren ’70 van Tilburg Trappers vond de oplossing door zijn lijnen opnieuw samen te stellen. Zo verscheen Jay Huisman aan de zijde van Branden Gracel en Diego Hofland op het bevroren water, posteerde hij Danny Stempher naast D’Artagnan Joly en Reno de Hondt, vormden Delaney Hessels, Tijn Jacobs en Wouter Sars aanvallend een trio en draaide afwisselend een aanvaller mee bij Jonne de Bonth en Marvin Timmer. In de defensie deed Mason een beroep op Chay Schults, terwijl Mendo van Dijk als vervanger van Ruud Leeuwesteijn optrad.

PINGPONG

De eerste periode in de beta Finanz Eissportarena was niet goed te noemen. Beide ploegen speelden wel met beleving, maar de uitvoering was slordig. Het leek wel een pingpong wedstrijd, zo vaak werd het bevroren rubber door de ene ploeg aan de andere weggegeven. Dat het slechts één doelpunt opleverde mocht een mirakel worden genoemd. Moritz Israël reageerde alert toen de puck in het slot bleef liggen na een afstandsschot van Michal Spacek. Op karakteristieke wijze frommelde hij de zwarte schijf over de doellijn.

Ook na de dweil was het niet geweldig wat beide ploegen lieten zien. De Tilburgse gelijkmaker was een schaars hoogtepunt. Een inzet van Hamm-aanvaller Christopher Schutz caramboleerde voor de stick van D’Artagnan Joly. Met een splijtende pass zette hij Branden Gracel aan het werk. De Canadees trok een verdediger naar zich toe en wachtte precies lang genoeg om Reno de Hondt een niet te missen kans te bieden: 1-1.

DUITSE RUS

Lang leek de tweestrijd op een verlenging uit te draaien totdat Thomas Zuravlev de thuisploeg bij de hand nam. De 30-jarige forward kwam in het seizoen 2014-2015 vanuit Rusland naar onze Oosterburen. Zijn eerste werkgever was Fischtown Pinguins (DEL2) waarna de Duitse Rus vanaf 2019 tot 2021 bij Crocodiles Hamburg furore maakte aan de zijde van Dominik Lascheit. Na het faillissement in de Hanzestad vond Zuravlev deze zomer emplooi in Hamm.

Met twee voltreffers dwong hij Doug Mason tot een time-out en het inwisselen van zijn uitblinkende doelman Cedrick Andree voor een zesde veldspeler. Het mocht niet baten voor de geelblauwe brigade want met een empty-netter, twee minuten voor tijd, legde Ben Evanish de 4-1 eindcijfers vast.

Foto Volker Nickel