Terug naar Nieuws

TRAPPERS STRIJDT VOOR BEHOUD TOPPOSITIE

Sinterklaas is het land weer uit, dus Trappers hoeft vanavond geen cadeautjes uit te delen. Trappers gaat voor de tweede keer dit seizoen naar Hamm. Tegenstander Hammer Eisbären is gastheer van een wedstrijd die ongetwijfeld pittig gaat worden.

PITTIGE REEKS

Hopelijk is de batterij weer opgeladen na een zware reeks van drie wedstrijden in vier dagen afgelopen week. De drie potjes leverde zes punten op. Na de twee winstpartijen in het weekend hoopte de Blauwgelen afgelopen maandag ook toe te slaan. Maar Halle riep de kruiken een halt toe. Coach Doug Mason gaf na afloop aan dat Halle de terechte winnaar was. Maar het was vooral goalie Timo Herden die Trappers van het scoren afhield. Mason complimenteerde de Duitse sluitpost dan ook uitgebreid in de persconferentie.

Trappers zal ook vanavond weer vol aan de bak moeten. Hamm doet het naar behoren dit seizoen. De huidige zevende plaats op de ranglijst ligt in de lijn der verwachting die de clubleiding voor dit seizoen in gedachten had. Het vizier aan Tilburgse kant moet voorlopig op de derde plaats gericht worden. Die plaats heeft Trappers nu in handen, wel met twee wedstrijden meer gespeeld dan Indians en Erfurt, clubs die Trappers in de nek hijgen. Ook Halle kan de aansluiting nog vinden, waardoor de zesde plaats voor Trappers ook niet ver weg is.

MOOIE BALANS

In de eerste ontmoeting afgelopen oktober wonnen de Kruiken met 4-7 in Hamm. Het scoreverloop was opmerkelijk. Trappers leidde na de eerste periode comfortabel met 1-4. Binnen 10 minuten in de tweede periode stond het ineens 3-4 en leek het nog spannend te worden. Maar de Tilburgers bleven koel en namen de punten mee naar Tilburg. Daarmee heeft Trappers alle twaalf gespeelde games tegen Hamm gewonnen.

BeNe LEAGUE

Twee Forwards die vorig seizoen nog op het ijs van Hamm stonden spelen inmiddels in de BeNE league. Kyle Brothers speelt voor Den Haag en Kevin Lavallée voor Neuwied. Met het vertrek van deze spelers leverde Hamm behoorlijk wat scorend vermogen in.

#14 Ben Evanish werd afgelopen zomer aangetrokken. Hij speelt dit seizoen voor het eerst op het Europese continent. Momenteel is Evanish topscorer aan de kant van de ijsberen. Hij heeft tot nu toe 28 punten (13T/15A) bij elkaar gespeeld. De Canadees is daarmee veruit de gevaarlijkste speler aan Duitse kant.

Een andere import waar men in Hamm veel van verwacht is #29 Chris Schutz. Hij behaalde vorig seizoen 97 punten voor Hamm en eindigde daarmee in de top 5 van het spelersklassement. Dit seizoen kende Schutz een vervelende start. In september onderging hij een operatie waardoor hij enige tijd was uitgeschakeld. Inmiddels staat hij weer op het ijs en heeft hij in zes wedstrijden 4 punten behaald (3T/1A).

De volgende Trappers spelers spelen vandaag niet mee: Max Hermens, Jay Huisman, Alexei Loginov en Ruud Leeuwesteijn. Het meespelen van Jordy Verkiel en Mikko Virtanen is nog twijfelachtig.

De wedstrijd begint om 20.00 uur in de Eissportarena in Hamm en is te volgen via SpradeTV.

Foto Volker Nickel