Terug naar Nieuws

Wens om week positief af te sluiten met winst tegen Rostock Piranhas

Deze week begon teleurstellend met verlies in Halle en Hamm, dus zal vanavond alles op alles gezet worden om thuis de week positief en spetterend te eindigen. De vorige keer dat Rostock Piranhas naar Tilburg kwam, leverde dat een spannende strijd op. Dat belooft vanavond dus nog wat! Trappers wil winnen!

Tilburg kampt momenteel met een flink aantal afwezige spelers, waardoor coach Doug Mason elke wedstrijd weer opnieuw aan de puzzel begint van lijnen en verdediging. Bij een legpuzzel begint men altijd met de hoekjes, als de basis voor het hele project. De ‘hoekjes’ bij Tilburg Trappers liggen al stevig op tafel: Inzet, veerkracht, vechtlust en teamspirit zijn de basis. Nu is het aan de coach om de puzzel verder te leggen in de hoop dat de nu nog ontbrekende stukjes vakkundig omzeild kunnen worden.

SPANNEND

Tegenstander Rostock Piranhas kwam dit seizoen al eens eerder op bezoek in Tilburg en toen werd het onverwacht spannend op de ijsvloer van Stappegoor. Trappers won nipt met 4-3. De vele onnodige straffen en het slordige spel, werden door Mason benoemd als de redenen voor de spannende overwinning. “Maar over de inzet van de mannen heb ik niets te klagen.” Lenny Soccio, coach van Rostock Piranhas, baalde behoorlijk. “We hebben gestreden, hard gestreden, dus dan doet het zeer als je geen punt mee naar huis mag nemen.”

WINST & VERLIES

Sindsdien speelde Rostock nog meer spannende potjes, velen die wel omgezet werden in punten voor de Piranhas. En de tegenstanders waren niet de minsten. Onder andere Hannover Indians (3-2), Moskitos Essen (3-2 in overtime), Hannover Scorpions (1-2 in overtime) en Saale Bulls Halle (3-5) werden verslagen. Vorige week en afgelopen vrijdag verliepen minder succesvol voor de Roofvissen, waardoor ze nu driemaal op rij verloren hebben. Vrijdag werd er verloren in eigen huis van Icefighters Leipzig met 1-2.

Maximilian Schaludek speelde vrijdag zijn eerste wedstrijd voor Rostock, tegen zijn oude cluppie. Vorige week kwam de forward over vanuit Leipzig naar Rostock. Lenny Soccio zegt blij te zijn met de 29-jarige leftwinger. “Hij is een snelle en fysieke speler en wat mij betreft momenteel de beste Duitse speler op de markt die perfect bij ons past.”

MIKE MIESZKOWSKI

Voor vanavond zal Trappers moeten uitkijken voor het importtrio van Rostock, bestaande uit Emil Bejmo, Keegan Dansereau en Mathieu Tousignant. Maar ook Mike Mieszkowski, die vorig seizoen nog speelde bij Bayreuth Tigers (DEL2) en al eerder onder Soccio speelde bij Hannover Indians. Mieszkowski is tot nu toe al goed voor twaalf goals en tien assists voor Rostock.

De wedstrijd begint vanavond om 18:00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar, maar wees er snel bij!

Afgelopen vrijdag speelden de navolgende spelers niet mee in Hamm: Max Hermens,  Alexei Loginov, Ruud Leeuwesteijn, Jordy Verkiel, Ties van Soest en Mikko Virtanen. Op het moment van publicatie is nog niet bekend of er van deze spelers vanavond iemand terugkeert op het ijs.