Terug naar Nieuws

MUST WIN

Zondagavond werd de derde wedstrijd binnen een week gespeeld. Na twee verliespartijen (Saale Bulls Halle en Hammer Eisbären) was er nu eindelijk weer winst voor Tilburg Trappers. Het team van coach Lenny Soccio, Rostock Piranhas, werd met 7-4 naar huis gestuurd.

DOELPUNTEN FESTIJN

Zondagavond trad Trappers, met vijf afwezige spelers. aan tegen de nummer 8 van de competitie de Rostock Piranhas. In een bijna bomvol stadion startte Trappers voortvarend. Na acht minuten stond Trappers, door goals van Bjorn Borman en 24 seconden later Delaney Hessels, voor met 2-0. In de 11e minuut kon D’Artagnan Joly voor twee minuten naar de strafbank. Rostock wist van de man meer situatie gebruik te maken. Tomas Voronov is het die Cedrick Andree weet te passeren en de marge terug naar één weet te brengen. Echter 1 minuut later schiet Noah Muller, op aangeven van Reno de Hondt, de marge weer naar twee. Met deze stand gaan beide teams naar de eerste pauze.

FABELACHTIGE REDDING

In de tweede periode komen de Roofvissen beter in hun spel en de 3-2 lijkt te worden gescoord. Trappers goalie Cedrick Andree weet de aansluitingstreffer echter met een fabelachtige redding te voorkomen. Hij wordt dan ook door de 2333 aanwezige bezoekers in de hal daarvoor beloond met een daverend applaus.

SECONDENWERK

Kort daarna weet Mark Shevyrin de 3-2 te scoren en de marge weer terug te brengen naar één (3-2). Het is Reno de Hondt, die het verschil uit een powerplay-situatie binnen 29 seconden weer op twee weet ze brengen. Een verkeerde wissel van de Roofvissen zorgt er voor dat Trappers wederom met een man meer op het ijs staat.  34 Seconden later valt de 5-2 door Reno de Hondt en is het verschil voor het eerst drie.

Nog sneller, 26 seconden later, is het Rostock Piranhas aanvaller Kevin Kunz die de stand weer op 5-3 brengt. Als wederom de Roofvissen worden bestraft (Holding) krijgt Trappers weer powerplay. Het is Jay Huisman die uit deze man meer situatie het verschil weer op drie weet te brengen.

In de derde periode vallen slechts twee goals. Halverwege de periode scoort Mathieu Tousignant voor Rostock en het is Danny Stempher die de eindstand bepaald (7-4).

Voor Doug Mason was deze wedstrijd een ‘Must Win’ en hij was na afloop trots op zijn spelers.

Gisteravond werd maar weer eens duidelijk dat in de Oberliga Nord iedereen van iedereen kan verliezen en winnen. De nummer 1 Hannover Scorpions verliezen van Saale Bulls Halle, nummer 2 legt het loodje bij de Black Dragons en de Hannover Indians verliezen van Herner EV.  De kloof tussen de nummer 3 en de nummer 10 is maar 9 verliespunten minder.

Foto Arie Leeuwesteijn

Man of the Match

Reno de Hondt

Foto Romy Mullens