Terug naar Nieuws

HATTRICK JAY HUISMAN IN BELANGRIJKE VOORLAATSTE WEDSTRIJD

Dankzij dat Moskitos Essen vorige week zondag in overtime van Rostock Piranhas verloor, kon Trappers de tweede plek overnemen. Het enige wat Trappers moest doen in Herne, was winnen. Op welke manier dat zou gebeuren was niet belangrijk. Bij winst in Herne en aankomende zondag in Rostock is de tweede plek en daarmee gunstige positie voor in de play-offs binnen. Met een prima overwinning in Herne met 3-5, zijn alle ogen gericht op aankomende zondag voor de wedstrijd in de Noord-Duitse kuststad, Rostock.

FROMMELGOAL

De dans werd al vanaf de puckdrop door Herne geleid. Herne had meer puck bezit waardoor Trappers even pas op de plaats moest maken om de openingstreffer te maken. Hoewel Herne meer puckbezit had, hadden zij niet per se de betere kansen.

Pas na ruim twaalf minuten spelen, kwam Michél Ackers met de openingstreffer. Een frommelgoal zorgde voor luid gejuich op de thuistribune. Hoewel Trappers langere tijd naarstig op zoek was naar de gelijkmaker, raakte Trappers niet in paniek. Met nog 19 seconde op de klok tot aan de eerste pauze, stuiterde de puck via de boarding op de stick van Branden Gracel die hem in de linker hoek binnentikte. 1-1 was dan ook gezien het spel van beide teams een terechte tussenstand.

“We begonnen slordig. We werkten hard, we leverden strijd maar we hielden ons niet aan ons taken. Daardoor kon Herne makkelijker hun spel spelen” aldus Jay Huisman na de wedstrijd in Herne.

DYING SECONDS

Een harde maar gezonde strijd werd vanaf het begin van het middenstuk door beide teams ten tonelen gevoerd. Dat leidde tot opstootjes maar ook tot straffen. Echter wist het team van Doug Mason zich goed te beheersen en vooral te focussen op het scoren van goals en daarmee het winnen van de wedstrijd. In de 26e minuut van de wedstrijd, na een assist van Ties van Soest en D’Artagnan Joly, stond Jay Huisman compleet vrij en schoot koelbloedig binnen.

Met direct daarna twee straffen kort achter elkaar voor Herne, kreeg Trappers de ideale gelegenheid om de voorsprong verder uit te bouwen. Zoals het vaker gebeurt, als je zelf niet scoort, dan krijg je hem zelf tegen. Dat gebeurde ook vrijwel direct nadat Herne weer compleet was. Het was de Canadees Justin Young die kon profiteren van het geblokte zicht van Cedrick Andree en daardoor de 2-2 kon binnenschieten. Met nog 2 seconde op de klok wist Jay Huisman de puck door de benen van goalie Becker Finn te schieten, waardoor Trappers alsnog op een voorsprong kwam.

HATTRICKMAKER HUISMAN

Trappers kwam beter uit de startblokken dan de eerste twee perioden. Het leek erop dat Herne wat teveel kruid had verschoten in de eerste twee perioden. De goalie van Herne hield veel tegen. Echter moest Cedrick Andree wél buigen voor Dennis Swinnen die met zijn goal, zijn team weer op gelijke hoogte met de gasten bracht.

Direct na de 3-3 gelijkmaker, kwam het antwoord. Het was Gracel die met zijn tweede goal Trappers weer op voorsprong bracht. In de 51e minuut werd een mentale tik uitgedeeld door hattrickmaker Huisman die na een breakaway samen met Joly met een onetimer de 3-5 binnen knalde. Herne was op en Trappers bleef pressie uitvoeren. Daardoor werd er ook geen poging meer gewaagd om de goalie van Herne eraf te halen om het tij te doen keren. De 3-5 met goals van Gracel en een Hattrick van Huisman zorgde voor de zeer belangrijke overwinning.

Foto Dirk Unverferth