Terug naar Nieuws

TRAPPERS HEEFT REKENING OPENSTAAN IN ROSTOCK

De laatste wedstrijd in de Hauptrunde leidt Tilburg Trappers vanavond naar Rostock. Hopelijk zijn de gele shirts op tijd gewassen voor de tweede uitwedstrijd in drie dagen. Trappers kan zichzelf een groot plezier doen door van Rostock Piranhas te winnen en daarmee de tweede plaats definitief naar zich toe te trekken.

WISPELTURIG

Rostock Piranhas maakt een wispelturig seizoen door. Vorig weekend was daar een mooi voorbeeld van. De roofvissen bonden zowel Scorpions als Essen aan de zegekar. Beide fraaie overwinningen werden binnengesleept via overtime. Maar eerder dit seizoen had Rostock bijvoorbeeld ook een reeks van negen opeenvolgende nederlagen. De overtime is sowieso een trademark van Rostock. Ze speelden dit seizoen liefst dertien keer een overtime. Daarvan werden er negen in winst omgezet. In de twee afgelopen weekenden werden zelfs alle vier de wedstrijden van de Piranhas beslist via overtime. Trappers won dit seizoen 5 keer een overtime en verloor er een.

Afgelopen vrijdag verloor Rostock de uitwedstrijd bij Leipzig. In de tweede periode namen ze nog wel de leiding, maar daarna ging het mis. Leipzig begon furieus aan de derde periode en scoorde liefst driemaal in de eerste vier minuten. De wedstrijd eindigde in een 4-2 overwinning voor Leipzig. Daarmee staat Rostock nog steeds op de negende plaats, gelijk in punten met Herne. In Rostock kan men zich na vanavond op gaan maken voor de pre play-offs die komende dinsdag beginnen.

LAATSTE HORDE

Trappers heeft nog een appeltje te schillen met Rostock. Vorig seizoen was Trappers met Halle en Indians in een hevige strijd verwikkeld om de tweede plaats. Zes wedstrijden voor het einde van de Hauptrunde moesten de Kruiken op bezoek bij Rostock. Na 26 minuten nam Rostock een 2-1 voorsprong. Trappers kreeg de puck daarna niet meer in het doeltje en in de 58ste minuut gooide Rostock met de 3-1 de deur definitief in het slot. Dit bleek de nekslag te zijn geweest in de eindsprint naar de tweede plaats. Trappers won de vijf resterende wedstrijden, maar kon Halle niet meer van zich afschudden. Op doelsaldo eindigde Trappers uiteindelijk op de derde plaats.

Dat scenario zal Trappers dit seizoen uiteraard willen voorkomen. Vanavond moet de laatste horde genomen worden richting het veiligstellen van de tweede plaats. In een enerverende tweestrijd met Essen kunnen de Blauwgelen zich een grote dienst bewijzen door de Piranhas te verslaan. Dat lukte in de eerdere drie ontmoetingen van dit seizoen en vanavond zullen de manschappen van Doug Mason erop gebrand zijn om revanche te nemen voor de zure nederlaag van vorig seizoen.

KOMISCHE SPORT

Doug Mason had vrijdag in de persconferentie na de game tegen Herne nog een mooie anekdote. “Ik sprak co-trainer Dennis ten Bokkel na de tweede periode en zei dat Jay Huisman zijn slechtste wedstrijd van het seizoen speelde en dan scoort hij drie keer. Dus zo komisch kan deze sport zijn. Ik hoop trouwens dat hij komende zondag ook zo slecht speelt.”

Voor Huisman was de hattrick een mooie opsteker in een prima debuutseizoen, waarin hij prima statistieken kan overleggen. Dertien goals en zestien assists brengen hem 29 punten.

Bij Rostock zijn #21 Keegan Dansereau (23T/27A/50P) en #12 Oscar Bejmo (15T/27A/42P) al het gehele seizoen de gevaarlijkste spelers.

De volgende Trappers spelen niet vanavond: Danny Stempher en Chay Schults.

De wedstrijd begint om 18.00 uur en is te volgen via Sprade TV.