Terug naar Nieuws

STRIJD OM FELBEGEERDE TWEEDE PLAATS GAAT RICHTING KOOKPUNT

Tilburg Trappers sluit de reguliere competitie dit weekend af met twee uitwedstrijden. Te beginnen vanavond in Herne tegen Herne Miners EV. Het zal u niet ontgaan zijn dat er voor Trappers nog steeds veel op het spel staat. Gelukkig hebben we alles in eigen hand en bij winst tegen Herne komt de tweede plaats in de eindstand weer wat dichterbij.

OUDE BEKENDE

Herne is een bekende tegenstander voor Tilburg. Vanavond spelen beide teams voor de veertigste keer tegen elkaar in de Oberliga. Trappers trok daarin 25 keer aan het langste eind. De Miners won thuis tienmaal van de Kruiken en verloren negen keer. De drie eerdere games van dit seizoen werden allen door Trappers gewonnen. D’Artagnan Joly was daarin lekker op dreef. Hij scoorde liefst vijfmaal en leverde twee assists tegen de Miners.

KLEURLOOS SEIZOEN

Trappers is DE angstgegner voor Herne in de Oberliga. Herne heeft tegen ons het laagste puntgemiddelde staan. Het huidige seizoen is voor Herne niet echt spannend te noemen. Momenteel staan ze op de tiende plaats in punten gelijk met Rostock. Samen gaan zij bepalen wie nummer negen en tien worden aan het einde van het seizoen. Daarmee zijn ze beiden veroordeeld tot het spelen van de pre play-offs. Herne heeft momenteel niet bepaald de vorm te pakken richting de play-offs. Uit de laatste tien wedstrijden werden slechts negen punten gehaald. Afgelopen weekend ging ook de derby tegen Essen in eigen huis verloren met 2-7.

VECHTEN VOOR BESTE UITGANGSPOSITIE

Trappers is daarentegen wel op de goede weg. Doug Mason zei in de persconferentie na de overwinning op Hamm: “I think this team is really getting ready for play-offs, and i’m looking forward tot that time of the year”. Ook gaf hij aan dat hij zijn manschappen afgelopen vrijdag tegen Erfurt de beste periode(3de) van het seizoen zag spelen en dat dit niveau zondag tegen Hamm doorgetrokken werd. De powerplay, het zorgenkindje van Trappers is ook verbeterd gedurende het seizoen en dat kan een belangrijk wapen zijn in de play-offs. Tilburg heeft na Halle de beste powerplay in de competitie, met een scoringspercentage van 23,6%

De Blauwgelen staan eindelijk in punten op de felbegeerde tweede plaats. Na de vijfde competitieronde stond Trappers voor het laatst in punten boven Essen. In december liep de achterstand op naar maximaal 11 punten. Daarna liep Trappers stukje bij beetje in. Essen liet afgelopen zondag twee kostbare punten liggen tegen Rostock. Daardoor staat Trappers nu voor het eerst sinds oktober weer in punten boven Essen, met evenveel gespeelde wedstrijden en dat kan net op tijd zijn.

Dat Tilburg nu nog twee keer uit speelt hoeft zeker geen nadeel te zijn. Tot nu toe heeft Trappers met 44 punten uit 20 uitwedstrijden er twee meer binnen gehaald dan thuis op Stappegoor. Daar werden 42 punten uit 22 games gehaald. Essen speelt vanavond uit bij Duisburg en zondag thuis tegen Leipzig.

De volgende Trappers spelen niet mee: Danny Stempher en Chay Schults. Of Reno de Hondt beschikbaar is zal pas in de loop van de dag bekend worden, dus wederom “Fingers Crossed” 🤞.

De wedstrijd in Herne begint om 20.00 uur en is te volgen via Sprade TV.