Terug naar Nieuws

Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers (7-4)

TRAPPERS KOMT DRIE RAKE KLAPPEN NIET MEER TE BOVEN TEGEN KOPLOPER

Drie snelle goals van Scorpions sloegen zondagavond een gat in de ambitie van Trappers. De ploeg van coach Doug Mason leek de klap nog te boven te komen, maar moest wederom zijn meerdere erkennen in de ongenaakbare koploper uit Hannover. Trappers kwam simpelweg te laat op stoom. Scorpions won met 7-4.

Door Arthur Ottenhof

Het affiche in Tilburg van vorige vrijdag had een heel andere start. Met name Trappers begon in eigen hal veel beter dan in het uitduel op zondagavond. Dit keer was het de ongenaakbare koploper dat de klok sloeg. In ondertal wist een van de topschutters – Pascal Aquin – de eerste Scorpions-goal te maken: 1-0. Hij brak uit en klaarde het klusje helemaal zelf.

Niet gek veel later had Christoph Kabitzky een zeer functionele draai in huis, waarbij hij de Tilburgse defensie en goalie Cedrick Andree het nakijken gaf: 2-0. Toen Patrick Klöpper met een machtige rush ook nog voor de 3-0 zorgde, vroeg Trappers-coach Doug Mason meteen een time-out aan. Zijn non-verbale houding sprak boekdelen. ‘Kom op jongens, meer pit erin!’ leek Mason te gebaren.

Lange tijd leek Trappers geen enkel houvast te vinden voor een beter vervolg. Toch kwam er een lichtpuntje in de vorm van een beheerste schuiver. Mikko Virtanen schoof de puck met uiterste precisie achter Scorpions-goalie Brett Jaeger: 3-1. Zo gaf de Fin in Tilburgse dienst nog enig uitzicht op een resultaat bij de koploper.

ANDER VAATJE

Als Trappers vanavond iets wilde, moest het uit een ander vaatje tappen. Die opdracht had Diego Hofland begrepen toen hij Scorpions-goalie Jaeger te kijk zette met een korte schijnbeweging. De ervaren goalie hapte, maar hapte mis – en Hofland kon de aansluitingstreffer noteren: 3-2. Toch liet Scorpions de Tilburgse ploeg niet zomaar dichterbij komen, want enkele minuten later tikte Ralf Rinke de koploper weer op een verschil van twee: 4-2. Ook dit was weer een van die gevreesde uitbraken van de gehaaide ploeg. Rinke hoefde alleen het laatste tikje te geven, maar de efficiëntie en vooral doelgerichtheid van Scorpions was bij tijd en wijle beangstigend.

Zo leek Trappers weer van voor af aan te moeten beginnen. Maar Sean Richards liet het daar niet bij zitten. Een puck werd gepareerd door Jaeger en kwam in de kluts voor Richards’ stick terecht. Die aarzelde niet om het weer spannend te maken: 4-3. Daarmee zorgde de Canadees voor een betere uitgangspositie in de laatste periode.

STEEDS DICHTERBIJ

Vijf minuten lang gaven de ploegen elkaar steeds minder ruimte. Plots daarna ging Brett Bulmer in de aanval, hield een beetje in, schoot en… opeens lag de puck in het net achter Jaeger. Bulmer kreeg het rubber in een uiterst lastige hoek achter de verbouwereerde Scorpions-goalie: 4-4. Zo was de aansluiting compleet. En zo had Trappers drie goals achter gestaan, twee goals te weinig gehad en nog een enkel doelpunt nodig. Maar in de derde periode was het dan toch zo ver: het stond gelijk met Scorpions. Was een stunt dan toch nog mogelijk? Terwijl het er bij een 3-0 stand totaal niet op leek om zo’n avond te worden?

Het antwoord lag in de staart van de wedstrijd. Met nog tien minuten op de klok kreeg Scorpions namelijk een uitgelezen powerplaykans. Reno de Hondt was even daarvoor naar de strafbank gestuurd. Scorpions zette druk op de ketel van Andree. De Trappers-goalie gooide zich overal voor, maar op een knullige manier verdween de puck tussen zijn benen de goal in: 5-4. Plaaggeest Rinke maakte zijn tweede. Het bleek een dure straf, want met een gelijk aantal spelers kon Trappers steeds beter en beter mee in het spel van de koploper.

Christoph Kabitzky volgde het voorbeeld van ploegmaat Rinke en tikte ook zijn tweede van de avond binnen: 6-4. In een verwoede poging nog iets te forceren, ruimde Andree het ijs. Tijdens de empty net scoorde Aquin de 7-4. En ook hij sloot zich aan bij het rijtje van dubbele doelpuntenmakers. Aan de vorm in de laatste periode lag het zeker niet. Uiteindelijk werden de drie snelle goals in het begin van de kraker Trappers fataal.

Foto: Jörn Buschmann
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie