Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers

WORDT HET VIER KEER SCHEEPSRECHT VOOR TRAPPERS

Vanavond treffen Hannover Scorpions en Tilburg Trappers elkaar voor de vierde maal dit seizoen. Driemaal trok Trappers aan het kortste eind. De kruiken zullen er ook vanavond alles aan gaan doen om Scorpions nog eens aan de zegekar te binden.

#55 RAYMOND ON FIRE

Afgelopen week haalde Trappers weer zes punten op in twee winstpartijen tegen Hamm en Rostock. Vooral de eerste periode tegen Rostock liep als een trein aan Tilburgse kant. Na 14 minuten stond al een allesbeslissende 6-0 op het scorebord. #55 Raymond van der Schuit leverde met een hattrick en een assist een significante bijdrage aan de uiteindelijke 8-2 eindstand. Het was dan ook zeker geen verassing dat hij MOTM was. Inmiddels staat hij op 38 punten (16/22) in het spelersklassement. Bijna de helft van dit aantal behaalde van der Schuit in de laatste zes wedstrijden. Daarin scoorde hij acht keer en gaf hij ook acht assists. Hier zaten ook twee hattricks bij, wat aangeeft dat Raymond on fire is.

HISTORISCHE OVERWINNING

Afgelopen vrijdag hadden de Scorpions een avondje vrijaf. Dinsdag werd voor het laatst de schaatsen ondergebonden, om tegen Halle naar eigen zeggen tot een historische overwinning te komen. De winning streak werd uitgebreid naar 23 games. Nooit eerder presteerde Hannover het om zo vaak achtereen ongeslagen te blijven. Het vorige record van 22 wedstrijden dateerde uit 1996. Wat dit record nog meer historisch maakt is dat zowel in 1996 als nu Kevin Gaudet als hoofdcoach aan het roer stond in Hannover. Overigens was 1996 een jaar waarin Trappers kampioen werd in Nederland en nog in de oude Pelikaanhal aan de Le Sage Ten Broekstraat speelde.

HIJ KOMT DICHTERBIJ

Vanavond vindt in de ARS arena in Mellendorf de 37ste onderlinge ontmoeting plaats. De laatste Tilburgse overwinning dateert van tweede kerstdag 2021, toen Trappers met een 2-3 overwinning in overtime winnend afsloot. Daarna was het vijf keer aan Scorpions om de drie punten bij te schrijven. Overigens wist Trappers de eerste zeven onderlinge duels in winst om te zetten. De laatste wedstrijd vorige week zondag bood voor Tilburg zeker perspectief richting de match van vanavond. Al dan niet geholpen door het arbitrale kwartet had Hannover het knap lastig tegen Tilburg. In de vijf op vijf waren de teams aan elkaar gewaagd en ging het aardig gelijk op. Dus het kan zomaar gebeuren vanavond. De eerstvolgende overwinning op Scorpions komt immers steeds dichterbij.

“Komende zondag moeten we er vanaf het begin staan tegen Tilburg. We moeten ons instellen op een fysieke wedstrijd net als afgelopen week in Tilburg” aldus coach Gaudet op de eigen teamsite. De recent aangetrokken #93 Dennis Reimer zal vanavond zeker niet meespelen. Hij liep afgelopen dinsdag een kniecheck op in de wedstrijd tegen Halle. Ook nieuweling #47 James Bettauer speelt vanavond nog niet mee. Daar tegenover staat de terugkeer van #33 Christoph Koziol.

Aan Tilburgse zijde kunnen Tijn Jacobs, Ties van Soest en Wouter Sars niet meespelen. Ook is nog niet zeker dat Giovanni Vogelaar mee afreist naar Hannover.

De wedstrijd begint om 19.00 uur en is te volgen via SpradeTV.