Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas (8-2)

PIRANHAS EENVOUDIGE PROOI VOOR TRAPPERS

Met speels gemak zette Tilburg Trappers in zijn veertigste wedstrijd van het seizoen Rostock Piranhas opzij (8-2). Na veertien minuten lag het team van interim-coach Brett Parnham al op apegapen.

Dat gebeurde na een roerige paar dagen waarin de nummer voorlaatst in de Oberliga Nord afscheid nam van hoofdtrainer Chris Stanley. Hij werd verantwoordelijk gehouden voor de zwakke prestaties van de Roofvissen dit seizoen. ‘It has been an extremely difficult week for us. Obviously the results are what they are, not good enough. I understand my role and I’m ready to do the work necessary to help the team’, aldus de 33-jarige Canadees, die deze ijshockeyjaargang als speler begon, maar vanwege een slepende handblessure slechts 13 wedstrijden in actie kwam.

TERUGKEER

Onder Parnham was gehoopt op een ommekeer, maar die kwam er niet, omdat Trappers in de openingsperiode een geweldig hoog rendement haalde. ‘Een team dat bijna tien uur in de bus heeft gezeten, heeft meestal even tijd nodig om op gang te komen. Tijdens de tactische bespreking hamerde Doug (Mason) op een goede start. Dat pakte geweldig uit’, sprak Raymond van der Schuit na afloop.

Waarbij moet worden aangetekend dat het lastig was de prestaties van Tilburg op de juiste waarde te schatten. Rostock was in het nagenoeg uitverkochte IJssportcentrum Stappegoor soms de wanhoop nabij. Ronduit schlemielig was het optreden van Piranhas-doelman Christopher Strasen bij het tweede Trappers doelpunt. Raymond van der Schuit raakte het bevroren rubber met de hiel van zijn stick en tot zijn eigen verbazing verdween de puck in het doel. ‘Absoluut een houdbaar schot, maar wie maalt daarom’, lachte Trappers nummer 55.

Opsteker voor de thuisploeg was de terugkeer van Noah Muller. De 24-jarige verdediger raakte in de thuiswedstrijd tegen Herner EV Miners op vrijdag 11 november van het vorige kalenderjaar geblesseerd. Na een absentie van iets meer dan twee maanden maakte hij zijn rentree. De geboren Amsterdammer hield het na de eerste periode waarin hij één assist had voor gezien. ‘Dat was zo afgesproken. Het was heerlijk om weer terug te zijn. Ik heb het écht gemist.’

VIERDE HATTRICK

Naast de terugkeer van Muller was er in de ‘opening frame’ een hoofdrol weggelegd voor Raymond van der Schuit. De 27-jarige winger aanvaller tekende voor een hattrick. Na de al beschreven 2-0 nam hij ook de vierde en zesde Tilburgse treffer voor zijn rekening. ‘Alles wat ik aanraakte in de eerste periode, vloog erin. Soms heb je van die avonden’, vertelde Van der Schuit, die al drie keer eerder tot drie goals in één Oberliga wedstrijd kwam.

In een poging het ritme van Trappers te breken en een verdere oorwassing te voorkomen, greep Brett Parnham na de 5-0 van Brett Bulmer naar een time-out en wisselde hij zijn goalie. ‘Op de zege van Tilburg valt niets af te dingen. Na 11 minuten stonden we met 5-0 achter. Dan is het zaak om koste wat het kost een nederlaag met dubbele cijfers te voorkomen. De tweede periode verliezen we met 2-1 en het slotstuk winnen we met 0-1. Dat geeft wat hoop voor zondagavond wanneer Herne op bezoek komt.’

BEAUTY

Hoewel het hondstrouwe Trappers legioen overduidelijk zin had in nog meer doelpunten zakte de wedstrijd na de wervelende eerste twintig minuten in het middenstuk wat in. De gasten wilde ten koste van alles de dubbele cijfers voorkomen, terwijl Tilburg zich bij tijd en wijlen bezondigde aan gallery play. Een optocht van liefst drie blauwgelen naar de strafbank en een gebroken stick voor Ninho Hessels leidde de 6-1 in. Elf seconden voor het aflopen van de straf tegen Sean Richards (slashing) redde Dante Hahn met een geplaatst schot over de blocker van Cedrick Andree de Rostockse eer.

Negen minuten voor de tweede onderbreking viel de mooiste treffer van de avond. Met een man minder op het ijs snelde Alexey Loginov het aanvalsvak in. De Rus trok liefst drie Piranhas naar zich toe en vond de vrijstaande Reno de Hondt die met zijn rug richting het doel uitkwam. In plaats van voor eigen succes te gaan, behield hij het overzicht en bediende Danny Stempher op maat: 7-1. Een beauty en voor Trappers nummer 95 zijn dertiende treffer van deze ijshockeyjaargang.

OPEN DOEKJE

Met de comfortabele voorsprong op zak vond Doug Mason de tijd rijp om Jowin Ansems wat speeltijd te gunnen. De talentvolle doelman kreeg in zevenentwintig minuten en 54 seconden niet veel te doen, maar wat hij moest doen, deed hij prima. Zijn moeilijkste redding verrichtte Ansems elf minuten voor tijd. Voor zijn leg save op de backdoor inzet van Mark Ledlin kreeg hij een open doekje van het publiek.

Trappers haalde in het slotstuk nog nadrukkelijker de voet van het gaspedaal met de confrontatie tegen koploper Hannover Scorpions (zondag, aanvang 19.00 uur) in het achterhoofd. Rostock profiteerde acht minuten voor tijd van defensieve Tilburgse nonchalance. Clubtopscorer Keegan Dansereau gaf Jowin Ansems van dichtbij het nakijken en legde zodoende de eindcijfers vast.

Het verschil in de uitvoering tussen de eerste twintig minuten en het daaropvolgende veertig was te groot, beaamde tweevoudig doelpuntenmaker Danny Stempher. ‘Dat mag eigenlijk niet. Als we zo zouden blijven spelen als in het eerste deel, hadden we gemakkelijk de dubbele cijfers gehaald. We moeten er zestig minuten staan en niet slechts twintig of dertig. Zondagavond kunnen we ons dat niet veroorloven.’

Man of the Match
Raymond van der Schuit | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie