Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas

Trappers net als vorige week opnieuw thuis tegen Rostock Piranhas

 Vrijdag, visdag! Dat was het vorige week en dat is het nu weer. Trappers mag het namelijk, net als vorige week vrijdag, wederom thuis opnemen tegen Rostock Piranhas.

Dit hele weekend voelt als een déjà vu, met op vrijdag en zondag dezelfde tegenstanders. Toch zal deze vrijdag anders zijn voor Piranhas, want Chris Stanley is sinds deze week ontheven in zijn taken als hoofdcoach. Rostock verloor vrijdag met 6-3 in Tilburg en daarna verloren ze op zondag ook in Herne (5-1) en in Duisburg noemde Stanley de nederlaag van 10-3 een absolute catastrofe. De zevende nederlaag op rij voor Rostock was voor de club reden genoeg om Stanley per direct te ontslaan. “Door de huidige situatie moeten we wel iets doen om zo proberen nieuwe impulsen te geven aan het team,” aldus bestuurslid Tobias Mundt van Rostock Piranhas, die aangaf absoluut niet te willen degraderen. Assistent-trainer Brett Parnham zal tijdelijk de taak als hoofdcoach overnemen.

CLEAN UP

Trappers staat net als vorige week op de tweede plaats in de competitie, Piranhas nog altijd op de veertiende. Keegan Dansereau is nog steeds ‘the one to watch’ voor Trappers. Ondanks de nederlagen van zijn team afgelopen week, wist de Canadees er nog twee goals en twee assists op zijn naam bij te zetten. Of hij nog steeds dezelfde positieve blik heeft als na de wedstrijd tegen Trappers vorige week, dat is de vraag. Toen zei hij dat hij alweer uitkeek om in Tilburg te spelen, in de ‘nicest rink of the league’. Maar ook dat hij en zijn team in staat zijn tot goed spelen. “We’re playing good stretches of hockey against good teams like Scorpions, Hamburg and now Tilburg. It seems like any time we lose a game, it’s usually five to ten minutes where we give up chances that lead to goals…” Zoals in Duisburg, toen ze in de eerste periode in drie-en-een-halve minuut tijd vier tegengoals kregen. “That’s what we have to clean up!”

STRAFBANK

Vorige week verloor Trappers op zondag van Hannover Scorpions, waardoor de winning streak na dertien overwinningen tot een einde kwam. Dinsdag zette Tilburg zich weer terug op het juiste spoor en won het in Hamm van de Eisbären. Maar eerlijk is eerlijk, dat ging niet van een leien dakje. “Elke coach in deze competitie zal toegeven dat hij niets liever wil dan dat de mannen meer efficiënt zijn rondom de goal. Dat was vanavond ook duidelijk het probleem, voor beide teams,” aldus Doug Mason. Het duurde maar liefst 51 minuten voor Tilburg de beslissende 1-2 maakte in Hamm. Opvallend genoeg pakte Trappers in de eerste periode maar liefst twaalf strafminuten. Mason: “We zaten echt veel te veel op de strafbank.”

VRIJDAG VISDAG

Vroeger was vrijdag (visdag) de dag van onthouding vanuit het katholieke geloof. Op die dag werd je geacht sober en zuiver te leven. Laten we dus hopen dat dit zeker effect gaat hebben op het aantal strafminuten van Trappers. Meer spelen, minder zitten. En dan gaan we vanavond vanzelf zien of het team van Rostock wederom het onderspit delft, of dat de coachwisseling de roofvissen nieuw elan geeft en Dansereau en zijn maten het Tilburg toch nog moeilijk gaat maken.

De volgende spelers spelen vanavond niet mee: Tijn Jacobs, Ties van Soest en Wouter Sars. Of Noah Muller vanavond zijn rentree zal maken, is nog een vraagteken. De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar.