Terug naar Nieuws

Hammer Eisbären vs. Tilburg Trappers (1-2)

TEAM VAN JOSH MIZEREK MAAKT HET TRAPPERS ENORM LASTIG

Nadat Tilburg Trappers afgelopen zondag zijn meerdere moest erkennen in Hannover Scorpions kon Trappers op zoek naar drie punten. In Hamm tegen het team van oud Trappers assistent coach Josh Mizerek werd er uiteindelijk gewonnen met 1-2. Dit was deels te danken aan het ontzettend sterke optreden van goalie Cedrick Andree.

PENALTYKILL

In alle rust aftasten was er niet bij. Nog geen halve minuut na de puck-drop werd Delaney Hessels naar de kant gestuurd vanwege ‘hooking’. De geboren Rus Artur Tegkaev, die al heel zijn leven in Duitsland speelt schoof de puck onder de benen van Cedrick Andree waardoor de thuisploeg al direct in de openingsfase de leiding nam dankzij een goed uitgespeelde powerplay. Vrijwel direct na de openingstreffer schoot Danny Stempher de gelijkmaker binnen. Voorafgaand aan de puck die rechtsboven in de hoek werd binnengeschoten, stonden Jordy Verkiel en Sean Richards.

De gehele eerste periode stond in het teken van de penaltykill. Vooral in de slotfase ging de strafbankdeuren geregeld open en dicht. Met dik vijf minuten spelen voor het einde van de openingsperiode moest Diego Hofland naar de strafbank voor ‘2×2’ minuten. Echter konden de ijsberen niet profiteren van de twee keer twee penalty omdat enkele seconden later zij ook een overtreding maakten. Aan het einde van de eerste periode stond het 1-1 en 4-8 in het aantal strafminuten.

BATTLE OF THE GOALIES

Het middenstuk van de wedstrijd werd bepaald door beide goalies. Omdat beide goalies weigerden te buigen, bleef de stand op 1-1 na 40 minuten. Goalie Andree moest flink aan de bak in een minuten langdurende fase met schoten op goal. Redding na redding hield Andree, Trappers op gelijke hoogte met de gastheren. Ook in de slotfase van de tweede periode waarin Hamm wederom een powerplay kreeg, bleef de 22-jarige Canadees Andree gefocust en hield daardoor zijn goal ‘schoon’. De 1-1 stand na twee periodes was niet anders dan na de eerste periode. Het verschil ten opzichte van de eerste periode was dat Hamm meer ‘SOG’ had dan de gasten uit Tilburg.

NIET OVERTUIGEND

Vaak is de derde periode de periode waarin Trappers flink over de tegenstander walst als het een tegenstander betreft dat uit de ‘onderste helft’ betreft. Echter was dat in Hamm niet het geval. Het was niet een hele sterke periode van Trappers. Hamm rook bloed en ging driftig op zoek naar de 2-1 voorsprong. Andree die een dijk van een wedstrijd speelde, hield zijn team overtuigend op de been. Niet helemaal in verhouding vloog de puck er langs de andere kant wel in. Een lange streep van Giovanni Vogelaar bracht de Tilburgers in de slotfase op een 2-1 voorsprong. De voorsprong bracht Trappers genoeg vertrouwen om in de slotfase wat vaker de goal van Hamm op te zoeken. Een empty-netter aan de zijde van Hamm bracht geen verandering meer in de stand. Het bleef 1-2 voor Tilburg Trappers.

Bij de persconferentie zei Doug Mason dat het een ‘close game’ was geweest. Hij vond dat Trappers teveel in de strafbank zat en dat wanneer de Eisbären daar beter  mee waren omgegaan het vanavond wel eens anders zou zijn afgelopen.

VRIJDAG

Trappers speelt wederom een thuiswedstrijd tegen de Rostock Piranhas. Vorige week werd het een boeiende pot waarbij de wedstrijd in 6-3 in het voordeel van Trappers eindigde. Of dit vrijdag weer het geval is, dat zal moeten blijken. Voor dit duel zijn nog kaarten verkrijgbaar.