Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Hammer Eisbären vs. Tilburg Trappers

TRAPPERS WIL KATER WEGSPOELEN IN HAMM

Vanavond mag Tilburg Trappers aan de bak tegen Hammer Eisbären. Eens een keer niet op Stappegoor. De bus mag weer uit de remise en koers zetten richting Hamm voor een wedstrijd tegen Josh Mizerek en zijn manschappen.

Veel tijd is er niet om stil te staan bij de nederlaag tegen Scorpions. Morgen speelt Trappers alweer zijn zevende wedstrijd in zestien dagen. Raymond van der Schuit zei na afloop van de wedstrijd tegen Scorpions: “We zijn teleurgesteld en dat moet ook. Maar over twee dagen wacht Hamm alweer en dan krijgen we de kans deze kater weg te spoelen”.

DE CODE VAN TRAPPERS

De Eisbären hebben tot op heden de code nog niet gevonden om het Tilburgse spel te kraken. In alle negen onderlinge games die de clubs afwerkten moest Hamm telkens het onderspit delven. Mogelijk zou Josh Mizerek zijn jarenlange assistent trainerschap bij Trappers in kunnen zetten om de overwinning binnen te slepen. Hij moet immers nog veel ins en outs van onze club weten. Even leek het afgelopen november te gaan lukken. Hamm nam in de eerste game onder leiding van Mizerek een 0-2 voorsprong, maar door o.a. een GWG van Marvin Timmer trok Trappers toch aan het langste eind met een 4-2 overwinning.

HET MIZEREK EFFECT

In voetbalkringen spreekt men van het “effect” dat een nieuwe trainer op een selectie heeft. Een goede start onder de nieuwe coach die aangeeft dat het vervangen van de oude trainer achteraf een goede zet is geweest. Dit vertalende naar het ijshockey spreken we bij Hamm over het Mizerek effect. Dat effect is er wel degelijk geweest. Zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach in de Oberliga ging verloren tegen Tilburg. Daarna werden er tien van de twaalf wedstrijden winnend afgesloten, waaronder zes keer tegen een team dat hoger op de ranglijst stond. In de afgelopen vier wedstrijden is de klad er een beetje in gekomen met drie nederlagen. Toch staan de Eisbären op een zeer verdienstelijke achtste plaats op de ranglijst. Daarmee moet de doelstelling van dit seizoen, namelijk het halen van de pre-playoffs zeker haalbaar zijn en dat terwijl Hamm in hun eerste twee seizoenen in de Oberliga Nord beide keren op de laatste plaats eindigde in de reguliere competitie.

IMPORTS DIE DE TOON ZETTEN

#29 Christopher Schutz is de absolute topspeler aan de kant van de ijsberen. Hij staat op de derde plaats in het spelersklassement met 70 punten (42/28). Zijn 42 goals is momenteel het hoogste aantal in de Oberliga Nord. #95 Kyle Brothers een van de andere imports in Hamm, staat op 48 stuks (13/35). Daarmee zijn ze als import belangrijk voor hun club. Evenzo als de drie Canadese Scoprpions dat zijn, die samen met Schutz de top vier van het klassement complementeren. Een klassement waarin we overigens dertien imports terugvinden bij de eerste 15. Dat geeft wel aan dat de imports de toon zetten in dit overzicht.

Vanavond zijn Tijn Jacobs, Noah Muller, Ties van Soest en Wouter Sars niet beschikbaar.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te volgen via SpradeTV.