Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. EC Hannover Indians

TRAPPERS WIL CLAIM OP TWEEDE PLAATS KRACHT BIJZETTEN

Tilburg Trappers gaat vanavond de strijd aan met directe concurrent Hannover Indians.

De superkruiken kunnen zichzelf een goede dienst bewijzen door de Indianen te verslaan en daarmee de tweede plaats op de ranglijst te verstevigen.

VERS BLOED

Op 29 november kruisten de beide teams voor het laatst de sticks met elkaar. Trappers boekte in Hannover een zwaarbevochten overwinning in overtime 3-4. Sinds die tijd is er veel gebeurd bij Indians. Te beginnen met een trainerswissel. Trainer Len Soccio werd ontslagen en moest plaatsmaken voor interim-coach Björn Naujokat. Hij zal voorlopig de honneurs waarnemen. Len Soccio is op zijn beurt inmiddels onder de pannen bij Rostock Piranhas.

Er werd ook een nieuwe speler gecontracteerd. Het gaat om #89 Riku Tiainen een 27-jarige forward uit Finland. Vorig seizoen acteerde hij op het tweede niveau in Slowakije. Trainer Naujokat gaf aan blij te zijn met de aanwinst. “We waren al langer in gesprek met elkaar en door de komst van Tiainen kunnen we nu weer met vier volledige aanvalslijnen het ijs op”.

SAVE OF HIS LIFE #90 JAN DALGIC

Keeper Jan Dalgic stond helaas om treurige omstandigheden in het nieuws de laatste weken. Er werd een kwaadaardige hersentumor geconstateerd. Hier is Dalgic afgelopen week met succes aan geopereerd en deze week wordt met het medische team verder gekeken naar het behandelplan. Ondertussen hebben vele clubs en supporters zich geroerd en zijn talrijke inzamelingsacties gestart. De inzameling van Indians zelf is succesvol te noemen. De teller is opgelopen tot boven de 120.000 euro. Het geld komt ten goede aan de zeer kostbare operatie en nabehandeling van Dalgic.

De Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic en Tilburg Trappers hebben samen een eigen actie op touw gezet via een loterij. Daarin kan het officiële spelersshirt van #66 Diego Hofland gewonnen worden. Loten zijn morgen te koop rondom de wedstrijd. Informatie hierover is te vinden op de site van www.trappersfanatic.nl

De trekking van de loting vindt plaats op het ijs direct na afloop van de wedstrijd.

CONCURENTIESTRIJD

Trappers en Indians zijn aan elkaar gewaagd aldus de ranglijst. De Indianen staan nu op de vijfde plaats. Bij winst in een inhaalwedstrijd kunnen ze gelijkkomen met nummer drie Halle. Echter dan nog wel op zes punten achterstand van Trappers. Maar die achterstand kan vanavond dus gehalveerd worden en dan wordt het weer spannend. Daarmee zijn ze een directe concurrent. De eerste twee ontmoetingen van dit seizoen leverde overwinningen op voor Trappers. De eerdergenoemde uitoverwinning en daarnaast een overtuigende 6-2 op Stappegoor. Hannover zal sowieso niet al te graag naar Tilburg afreizen daar ze in de dertien keer dat ze de kruikenstad bezochten slecht tweemaal de punten meenamen naar de eigen Pferdeturm.

Tijn Jacobs, Ties van Soest en Ruud Leeuwesteijn zijn niet beschikbaar vanavond. Het is onzeker of Giovanni Vogelaar mee zal spelen.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar voor deze topper tussen twee concurrenten.