Terug naar Nieuws

Hannover Indians vs. Tilburg Trappers (3-5)

TRAPPERS SCHUDT DIRECTE CONCURRENT AF IN HANNOVER

Vrijdagavond in Hannover beloofde een verhitte strijd te worden. Wat volgde was een sportieve en gelijk opgaande wedstrijd. Daarin sloeg Trappers op de goede momenten toe. Het nam de volle buit mee terug naar Tilburg.

Door Arthur Ottenhof

Voorafgaand aan de kraker in Hannover wist Trappers wat het te doen stond om de tweede plek te veroveren. Het moest bij de nummer vier van de Oberliga Nord zien te winnen. Dat dit geen koud kunstje zou worden, bleek wel uit het venijnige publiek, dat veel steun gaf aan de thuisploeg. Bovendien had het hulp nodig van Rostock Piranhas. De bijtgrage vissen moesten er in Halle voor zorgen dat Saale Bulls een misstap beging. Maar daar had Trappers verder geen invloed op. Het moest vooral zelf een puike pot op het ijs leggen. En dat ging ook zo. Sterker nog: beide teams kwamen zeer fris voor de dag. Het ging dan ook gelijk op.

Hier en daar merkte je wel het thuisvoordeel voor Indians, maar Trappers leek niet aan vertrouwen in te boeten. Het waren wel de Indians die op voorsprong kwamen. Matthew Pistilli kon na knap voorwerk van zijn ploeggenoten zuiver en beheerst binnen schieten: 1-0. Toch konden de Indianen er meer zeer kort van genieten. Want na amper een minuut was het een frommelgoal van Raymond van der Schuit die voor de gelijkmaker zorgde: 1-1. Ondertussen bleef de thuisploeg continu druk houden op de goal van Cedric Andree. Ruim vierduizend supporters schreeuwden hun spelers duidelijk hoorbaar naar voren. Slordig puckverlies van de Tilburgse equipe deed de rest. Aaron-Pelle Beslé profiteerde. Hij produceerde eenzelfde soort frommeldoelpunt als zijn collega Van der Schuit: 2-1. Andree zag de puck tergend langzaam achter zich het doeltje in glijden.

Maar vlak voor de dweil besloot Trappers dat het niet met een achterstand wilde rusten. Jordy Verkiel was zeer scherp en verstuurde een splijtende pass naar voren. Die werd via een tussenstation opgepikt door Diego Hofland. Trappers nummer 66 keek even op, haalde uit en deed wat hij zo vaak doet: zeer bekeken raak schieten; 2-2. Tel daarbij op dat er geen enkele straf werd gegeven door de referees. Daardoor zat men vrijdagavond gebakken voor een uitmuntende pot ijshockey.

UIT DE STARTBLOKKEN

Had Trappers een felle peptalk gekregen in de rust? Dat moet haast wel. Want na anderhalve minuut stond het plots 2-4 voor de Tilburgse manschappen. Brett Bulmer en Reno de Hondt doemden allebei op voor de neus van de Indians-goalie. En beide keren had de goalie het nakijken. Vrij snel daarna kwam er een dubbele straf voor Phillip Messing — die met zijn hoge stick voor bloed op het ijs zorgde. In die vier minuten powerplay was Trappers zeer dominant. En Ties van Soest verzilverde die dominantie door uit te lopen naar 2-5.

Maar Indians was nog niet volledig geknakt. Dennis Palka vuurde na een fraaie actie hard raak. Via binnenkant paal stond het plots 3-5. Andree hield de voorsprong persoonlijk vast voor zijn ploeg door enkele buitenaardse saves te verrichten. Daarmee was hij de held die Trappers op de been hield.

TEGENHOUDEN

Voor Trappers was het devies: tegenhouden, tegenhouden en nog eens tegenhouden. De krachten leken ook flink weggevloeid na de enerverende tweede periode. Met nog zo’n drie minuten te gaan besloot Indians met een empty net te spelen. Maar die plannen werden eigenhandig de kop ingedrukt. ‘Zu viele spieler’ op het ijs deden Indians de das om. Zo kon Trappers relatief makkelijk overeind blijven. En ging het met een tevreden gevoel terug de bus in. Zondag wacht de laatste competitiewedstrijd tegen de Black Dragons uit Erfurt. Mocht Crocodiles thuis nog stunten tegen Saale Bulls, dan kan Trappers nog tweede eindigen. Hoe dan ook wordt Trappers sowieso derde, omdat Indians de Tilburgse ploeg nu niet meer kan inhalen.

📸 Deisterpics
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie