Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. TecArt Black Dragons

Laatste wedstrijd reguliere seizoen tegen Black Dragons Erfurt

Het is bijna play-offs-tijd! Maar eerst nog de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Trappers speelt deze vanavond thuis tegen Tecart Black Dragons en zal alles op alles zetten om te winnen om zo op het laatste moment nog een plekje in het eindklassement te stijgen.

De vorige keer dat Trappers tegen Erfurt speelde, had coach Doug Mason een duidelijke strategie: het tempo hoog houden en snel blijven spelen, dan zijn ze in de derde periode kapot gespeeld. “En dat is precies wat er gebeurde,” zei Mason na afloop. Het werd toen 1-5 in Erfurt en Tilburg nam de punten mee naar huis.

GEBREK AAN CONDITIE

Afgelopen vrijdag verloor Erfurt thuis van Herne, ook in die wedstrijd ontbrak het Black Dragons aan conditie: “In de laatste periode misten wij kracht. We hebben twee goede periodes tegen Herne gespeeld, maar de volgende wedstrijd zullen we zestig minuten lang goed moeten blijven spelen.” Erfurt staat op plaats tien in het klassement met 65 punten en mag dus deelnemen aan de pre-play-offs. De nummer elf, Herforder Ice Dragons, heeft slechts drie punten minder, maar valt alsnog buiten de pre-play-offs boot, want Herford hoeft vandaag niet meer te spelen.

SUPERSAFE

Trappers vierde feest vrijdagavond. In een volgeladen Eisstadion am Pferdeturm won Tilburg met 5-3 in een zinderende strijd van Hannover Indians. Mede dankzij een geweldige redding van Cedrick Andree, die een inzet van Jayden Schubert last minute nog knap wist te vangen. Andree: “I thought it was just going to be a pass, so I pulled back and stuck my leg out. In the last second as a final catch effort I put my glove down. It’s not really reaction, it’s more trying to cover as much as I could and I got lucky.” Geluk hebben of niet, de puck lag in de handschoen en het duurde zeker een halve minuut voor ze in het stadion (en ook de commentatoren en het scorebord telden ‘m al) doorhadden dat de goal niet gemaakt was.

GET IT GOING

Terug naar vanavond. Trappers speelt tegen Erfurt en hoopt de punten dus thuis te houden. De huidige nummer twee Saale Bulls Halle reist af naar Hamburg en Marius Riedel noemt het een belangrijke wedstrijd, maar gaat ervanuit dat zij zullen winnen. Crocodilescoach Henry Thom benadrukt echter met een goed gevoel de play-offs in te willen gaan en dus zal Hamburg zich niet zonder slag of stoot overgeven. Als Crocodiles vanavond wint, of zelf als ze er een verlenging uit weten te trekken, dan eindigt Tilburg Trappers het reguliere seizoen op de tweede plaats. Maar dan moeten ze zelf natuurlijk wel winnen van Erfurt. Cedrick Andree is er in ieder geval klaar voor: “I can’t wait to see what the play-offs are like. We’re all really excited to get it going!”

De volgende spelers van Tilburg Trappers spelen vanavond niet mee: Noah Muller en Danny Stempher.

Alle Oberligawedstrijden beginnen vanavond om 18.00 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus koop nog snel je tickets! De Biergarten gaat al om 15:30 uur open waar de livestream van de Formule 1 te zien zal zijn.