Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Hannover Indians vs. Tilburg Trappers

TRAPPERS STRIJD OM GOEDE UITGANGSPOSITIE

Het laatste weekend van de lange reguliere competitie is aangebroken. Vanavond staat er meteen een kraker op het programma. Tilburg Trappers gaat op bezoek bij naaste belager Hannover Indians. Bij winst is Trappers verzekerd van de derde plaats en is er nog zicht op de tweede plaats.

FINAL WEEKEND

Komende zondag komt Erfurt op bezoek en dat zal waarschijnlijk gebeuren in een uitverkochte hal. Maar eerst staat er een onbetwiste topper op de rol tegen Hannover Indians. De belangen van de wedstrijd van vanavond zijn groot. Trappers staat met een derde plaats er eentje hoger dan Indians. Mochten de kruiken vanavond winnen dan kunnen ze niet meer achterhaald worden voor de derde plaats. De tweede plaats is dan nog steeds mogelijk. Maar dat hangt ook af van de uitslag van Halle. Halle zal dit weekend punten moeten gaan verliezen tegen Rostock (thuis) of Hamburg (uit), want op doelsaldo (+11 beter) zullen ze Trappers waarschijnlijk voorblijven.

Het zal er Trappers naast de klassering op de ranglijst ook veel aan gelegen zijn om met een goed gevoel aan de play-offs te beginnen. De winst in de topper van vanavond zal dan ook goed doen aan het zelfvertrouwen. Trappers heeft dit seizoen een wisselende balans tegen de topteams opgebouwd. Tegen de top zes werden in totaal 19 wedstrijden afgewerkt. Daarvan werden er acht winnend afgesloten en werden er elf verloren. Een winstpercentage van 40%. Van Indians won Trappers dit seizoen tweemaal en werd een keer verloren. Maar uiteindelijk draait het toch altijd om de eerstvolgende wedstrijd en daarin kunnen de blauwgelen laten zien dat ze een topteam zijn om rekening mee te houden.

GOUDEN TRAINERSWISSEL

Hannover Indians heeft de vorm behoorlijk te pakken. De eerste seizoenshelft verliep zeer wisselend. Reeksen van verliespartijen werden afgewisseld door winstreeksen. In de laatste 20 wedstrijden echter werd slechts nog tweemaal verloren, van Scorpions en Halle. Net na de kerst werd Coach Lenny Soccio ontslagen bij Hannover. Daarna begon Bjorn Naujokat aan zijn periode als interim hoofdcoach. Dit contract werd met reden snel omgezet in een vaste aanstelling. Toevalligerwijs begon Naujokat exact 20 wedstrijden geleden aan zijn nieuwe baan. Laat dat nu net het begin zijn van de sterke reeks van Hannover.  Het Naujokat effect heeft dus zeker goed gewerkt voor Indians.

Trappers speelde op zijn beurt afgelopen zondag ook een goede wedstrijd tijdens de Awayday tegen Herne afgelopen zondag. De ruim 300 meegereisde supporters zagen samen met Trappers coach Mason een gedreven team aan het werk. “We hebben grote inzet getoond en ook tactisch goed gespeeld. Ik ben trots op mijn team” Ook prees Mason de supporters die zich goed lieten horen in de Gysenberghalle. “Ik hoop dat ze in de komende thuiswedstrijd net zo luidruchtig zijn.” Het was in ieder geval een goed teken dat de supporters warmdraaien voor de play-offs.

Max Hermens, Noah Muller, Chay Schults en Danny Stempher spelen vanavond niet mee.

De wedstrijd begint vanavond 20.00 uur in het Eisstadion am Pferdeturm en is te volgen via SpradeTV. Daarnaast kunt u ook naar Stappegoor komen om daar in de Business Lounge de wedstrijd Iive te komen kijken. De Lounge zal vanaf 17.00 uur geopend zijn.