Terug naar Nieuws

EV Duisburg – Die Füchse vs Tilburg Trappers (2-1 OT)

TRAPPERS VERLIEST HOOFD EN WEDSTRIJD NA OVERTIME

Het lukte Trappers zondagavond maar niet om het net te vinden. Toen dat toch gebeurde, leek het lange tijd de gouden treffer. Totdat vlak voor tijd de gelijkmaker viel. Daarmee verloor Trappers haar hoofd. Tot overmaat van ramp ging Füchse Duisburg er in overtime nog met de winst vandoor: 2-1.

Door Arthur Ottenhof

Beide ploegen speelden niet best in het eerste bedrijf. Daardoor bleven de écht grote kansen achterwege. Het meeste gevaar kwam nog van de powerplays. Trappers kon echter geen vuist maken bij hun man-meersituatie. En toen Füchse een dubbele powerplay in de schoot geworpen kreeg, moest een drietal Trappers een menselijke muur vormen voor hun goalie Cedrick Andree. Dat deed de ploeg van Doug Mason gedisciplineerd, want Duisburg kwam er niet doorheen.

Beide ploegen hadden zichtbaar moeite om goed uitgespeelde kansen op het ijs te leggen. Een venijnig schot dat de verkeerde kant van het net schampte, was nog de grootste mogelijkheid. Waar nodig, stonden Andree en collega-goalie Niklas Lunemann hun mannetje. Zo bleef het voorlopig 0-0.

KLUTS, KLUTS, GOAL!

Ook na de eerste dweilpauze leek de wedstrijd bij tijd en wijle een WK-wedstrijd waarin beide ploegen vooral niet wilden verliezen. En wederom moesten de nodige powerplays voor iets meer ruimte zorgen. Het resulteerde echter niet in doelpunten. Want toen Die Füchse het rubber in een flitsende combinatie achter Andree kreeg, ging de goal niet door. Een moment daarvoor had een Duisburg-speler namelijk een grove check uitgedeeld aan het Trappers-adres. No goal.

Zelfs het digitale scorebord raakte ervan in de war. De brilstand bleef onveranderd. Uiteindelijk, met nog zo’n drie minuten tot het volgende rustmoment, konden een paar Trappers er met de puck vandoor. Via Gio Vogelaar en heel wat benen, sticks en schaatsen, gaf Raymond van der Schuit het laatste zetje aan de puck. Het bevroren rubber schoof tergend langzaam achter goalie Lunemann: 0-1. Dus toch. Maar net zoals het een WK-wedstrijd betaamde, zat het venijn wellicht in de staart.

FLINTERDUNNE MARGE

Lang leek Trappers met die ene goal van Van der Schuit goud in handen te hebben. Andree beukte de ene na de andere puck uit zijn goal. Maar één schamele goal bleek ook een flinterdunne marge. Want Linus Wernerson, de gevaarlijkste man aan Duisburg-zijde, prikte toch nog raak: 1-1. Met nog 1 minuut en 18 seconden op de klok was hij het eindstation van een fraaie aanval. Andree moest alsnog buigen. Füchse ging gelijk in time-out.

Maar uit het niets gaf Reno De Hondt een tik uit frustratie in het middenrif van Pascal Grosse. Met nog 33 seconden op de klok was het einde wedstrijd voor hem. Pascal Grosse, het slachtoffer, had daarna blijkbaar iets geroepen, waardoor het 4 versus 4 zou worden. Maar na lang conclaaf tussen referees en captains kreeg Grosse tóch geen straf.

Overtime moest eraan te pas komen. Duisburg had het voordeel met 4 versus 3 door de straf voor De Hondt. Die Füchse scoorde al vrij snel in overtime, maar ook dit doelpunt telde niet. Het doeltje achter Andree bewoog door toedoen van de goalie zelf. Vlak daarna deed zich eenzelfde omsingeling voor. Ditmaal haalde Manuel Neumann de beslissende trekker over. Trappers droop teleurgesteld af.

Foto: Dirk Unverferth
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie