Terug naar Nieuws

GAMEDAY: EV Duisburg – Die Füchse vs. Tilburg Trappers

Trappers wil goede resultaten aaneenrijgen

Na de winst van afgelopen vrijdag tegen de ijsberen van oude bekende Josh Mizerek wacht vandaag een wedstrijd tegen Die Füchse in Duisburg. Trappers wil het weekend uiteraard winnend afsluiten.

Door Arthur Ottenhof

Het lukte de Tilburgse ploeg vrijdagavond wat het grote Oranje niet lukte: winnen. Met die instelling reist Trappers af naar Duisburg. Ondertussen schoffelt Füchse wat rond op de negende plek op de ranglijst, maar schijnt bedriegt. De ploeg won vrijdag uit bij Piranha’s in Rostock en maakte het een wedstrijd eerder de Crocodiles uit Hamburg flink lastig in eigen huis. Trappers zal opperste concentratie moeten mixen met een sterk speelplan.

JONGE HONDEN

Het is een prettige gedachte dat jonge honden als Marvin Timmer, Wouter Sars en Ties van Soest belangrijk waren tijdens de vrijdagavondwedstrijd. Tel daarbij op dat ook Brett Bulmer weer op het scoresheet staat, en je krijgt een mix voor een goed resultaat.

Zoals bondscoach Louis van Gaal al zei over zijn selectie: ‘Je moet jonge gasten in je team hebben die tegen de hiërarchie aan schoppen’. Met die uitspraak in het achterhoofd kan coach Doug Mason de boel op scherp zetten. Speel je slap? Dan staat iemand anders te popelen om zijn kans te pakken.

DE GEBROEDERS WERNERSON

Trappers zal achterin vooral moeten letten op de broers Linus en Pontus Wernerson. Zij zijn met elk meer dan tien goals flink op schot voor Die Füchse. Tussenin zwerft Oula Uski, die ook menig goaltje meepikt dit seizoen. Houden mannen als captain Van Gorp en Van Oorschot deze sluwe vossen tegen, dan is de kans zeer groot dat de Tilburgse ploeg de volle buit meeneemt naar Nederland.

GOED OM TE WETEN

Noah Müller en Tijn Jacobs zijn afwezig vanwege blessures. Jonne de Bonth is nog geschorst. De rest is klaar voor de strijd. De wedstrijd in Duisburg begint vanavond om 18.30 uur en is live te volgen op SpradeTV. Go, Trappers, go!