Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Hannover Indians vs. Tilburg Trappers

Trappers uit tegen het altijd lastige Hannover Indians

Trappers speelt vanavond uit tegen Hannover Indians: een altijd lastige tegenstander. Doug Mason zei eerder al dat als je tegen Indians speelt, je geduld moet hebben. Lenny Soccio noemt Tilburg een topploeg waartegen je geen enkel foutje kunt maken. Wederzijds respect en een gezonde wedstrijdspanning beloven vanavond een spannende wedstrijd Am Pferdeturm in Hannover.

SUPERSAVE

Geen zes punten voor Trappers dit weekend, nadat afgelopen zondag in Duisburg in overtime met 2-1 werd verloren. Toch was coach Doug Mason niet ontstemd. “Ik ben best tevreden met hoe we gespeeld hebben. Duisburg is nu eenmaal een heel goed team, dat goed kan schaatsen en als één van de weinige teams in deze competitie meegaat in ons tempo.” Met name de supersave van goalie Cedrick Andree benoemde Mason. “We hebben geluk dat hij voor ons speelt en hij zal dit seizoen ongetwijfeld een heel belangrijke speler voor ons zijn.”

TOPPLOEG

De vorige keer dat Trappers en Indians tegen elkaar speelden, werd het 6-2 in Tilburg. Een wedstrijd waarin het team van coach Lenny Soccio slechts in de derde periode aan scoren toe kwam. “Tilburg is gewoon een topploeg, dan moet je geen kleine foutjes maken, zoals wij deden deze wedstrijd. We stonden niet in positie, renden maar wat rond, dan wordt dat afgestraft.”

MATTHEW PISTILLI

Matthew Pistilli was één van de scorers van Indians die zondagmiddag in Tilburg. De 34-jarige Canadees kwam begin dit seizoen over uit Frankrijk, maar is geen vreemde in de Duitse competities. Twee jaar geleden speelde hij voor Rostock Piranhas en van 2016 tot en met 2019 schaatste hij voor Löwen Frankfurt. In dat eerste jaar werd Pistilli zelfs topscorer van DEL2 en won zijn club het Meisterschaft. “Ik was direct onder de indruk van zijn grootte en kracht,” zei Soccio begin dit seizoen over Pistilli. “Matt wil succes tegen elke prijs en is bereid daar alles voor in de waagschaal te stellen.”

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur. Jonne de Bonth en Reno de Hondt zijn geschorst en zullen niet in actie komen. Noah Muller en Tijn Jacobs spelen eveneens niet mee. Het is bij het schrijven van deze voorbeschouwing nog onbekend of Alexei Loginov zal spelen. De wedstrijd is live te volgen op SpradeTV.