Terug naar Nieuws

EC Hannover Indians vs. Tilburg Trappers (3-4 OT)

HOOFDROL BULMER BIJ ZEGE IN HANNOVER

Gemakkelijk ging het niet, maar terecht was de zege van Tilburg Trappers in Hannover wel. In overtime versloegen de manschappen van coach Doug Mason de Indians met 3-4. Matchwinnaar was Diego Hofland.

Sinds de entree van Trappers in de Oberliga in 2015 bieden de ontmoetingen tussen beide ploegen volop spektakel. De meest memorabele is zonder twijfel het duel op zondagmiddag 9 december 2018. Niet vanwege de eclatante 7-1 zege voor de Tilburgers, maar meer omdat Michael Knaub tijdens de warming-up meerdere Trappers openlijk om een vechtpartij verzocht. Niemand ging in op de provocatie van de left winger. Dinsdagavond voegde men een nieuw hoofdstuk toe.

AUTHENTIEK

Aan de Schneidestraße in het stadsdeel Kleefeld ligt het Eisstadion am Pferdeturm. Door de fans van de Hannover Indians al 63 jaar lang liefkozend ‘de Wigwam’ genoemd. Bij binnenkomst in de tochtige ijshockeytempel ruik je direct de mix van bier, frites, glühwein en zweet. Zonder twijfel zijn de Indians de meest authentieke club in de Oberliga Nord. Misschien zelfs wel in de hele Oberliga.

Waar in andere stadions vele pogingen zijn gedaan een ijshockeysfeer te creëren, veert men in Hannover altijd terug naar de ambiance van weleer. Ook dinsdagavond zorgden 1519 Rothäute weer voor een fantastische atmosfeer. Zij die niet kwamen en de voorkeur gaven aan het WK voetbal in Qatar misten een enerverende pot ijshockey.

MOEIZAAM BEGIN

Alexey Loginov, Noah Muller en Tijn Jacobs waren onvoldoende fit om aan de wedstrijd te beginnen, terwijl Jonne de Bonth en Reno de Hondt een schorsing uitzaten. Coach Doug Mason begon daarom met zes verdedigers en elf aanvallers aan de dertiende uitwedstrijd van het reguliere seizoen.

‘It’s always intense here. It’s a tough environment to come into. I know that from my year here. They came out hard; we expected that. They capitalized on their first powerplay opportunity. I thought it was an easy call. But there was no panic on my side. We have to fight for our chances and establish some shots on net’, haalde Brett Bulmer het begin van de ontmoeting nog eens in zijn herinnering terug.

TIK OP HELM

Met een tik op elke helm van zijn ploeggenoten benadrukte de 30-jarige Canadees bij het begin van het middenstuk dat Trappers uit een ander vaatje diende te tappen. En met succes. Na acht minuten onderbrak de power forward een Indians aanval en snelde met de puck aan de stick het neutrale vak door en passte op de mee geschaatste Max Hermens. Trappers nummer 81 behield het overzicht en leverde het bevroren rubber panklaar af bij Bulmer: 1-1.

Bij de dik verdiende 1-2 gaf Brett andermaal het goede voorbeeld. Met een agressieve forecheck lokte hij Robin Thalmeier in de val. De pass van de Hannover defenseman belandde precies in de stick van Raymond van der Schuit. Net zoals Max Hermens vijf minuten eerder deed de geboren Rotterdammer vervolgens alles goed en bood Bulmer een niet te missen mogelijkheid om zijn derde treffer in Tilburgse dienst am Pferdeturm te scoren.

WEDEROM VERLENGING

Toen Max Hermens er in de derde periode 1-3 van maakte, leek de buit binnen voor de geelblauwe brigade. Noem het geluk. Noem het typisch Duits. Feit is dat het doelpunt van jubilaris Maximilian Pohl de thuisploeg nieuw elan gaf. Het publiek begon zich opnieuw te roeren en Tilburg moest alle zeilen bijzetten om de Hannover storm het hoofd te bieden. Zeker toen Robin Palka een krappe twee minuten later voor de 3-3 zorgde. ‘Verdedigend waren we niet bij de les. Dat mogen we onszelf aanrekenen’, aldus een schuldbewuste Diego Hofland.

Net als twee dagen eerder tegen Füchse Duisburg werd een verlenging als laatste redmiddel geboden. In de derde minuut van de extra tijd bezorgde diezelfde Hofland zijn ploeg alsnog het bonuspunt. ‘Iedereen weet dat Gio (Vogelaar) een goed schot heeft. Gelukkig kon ik zijn inzet zodanig van richting veranderen dat de keeper kansloos was’, sprak hij tijdens het flash interview na afloop.

Foto: Stefan Zwing – Deisterpics
Wedstrijdverslag
Samenvatting en persconferentie