Terug naar Nieuws

EV Duisburg- Die Füchse vs. Tilburg Trappers (1-3)

Trappers recht de rug in Duisburg

Na het verlies in Hamburg afgelopen dinsdag recht Tilburg vandaag de rug tegen Füchse Duisburg en wint met 1-3.

Raymond van der Schuit scoort aan het einde van de eerste periode de 1-0 en daarmee lijkt de kous af. Tot periode 3, toen de tegengoal viel (Linus Wernerson). Toen werd het spannend. Met nog iets meer dan twee minuten op de klok besloot Danny Stempher dat het klaar was; hij scoorde de game winning goal. Duisburg probeert het dan nog door goalie Schwartz uit zijn doel te halen, maar dat levert alleen maar een empty netter op en dus wint Tilburg met 1-3. Man of the match: Cedrick Andree.

Directe concurrenten

Hannover Indians won vanavond na ‘shoot out’ van EXA Icefighters Leipzig met 2-3.  De Indians staan nu op plaats 4 met vijf punten achterstand op Tilburg Trappers.

Saale Bulls Halle stond in Herford na de tweede periode met 2-1 achter, maar weet in de derde periode de stand om te buigen naar 2-6. Het staat met 1 wedstrijd meer gespeeld in punten gelijk met Trappers. Door een positiever doelsaldo (+6) nemen zij plaats 2 op de ranglijst in. Het blijft dus spannend om die plek.

Zondagavond om 19:00 uur speelt Trappers, zijn vijfde wedstrijd in 10 dagen, op Stappegoor tegen het team van coach Josh Mizerek  – de Hammer Eisbären. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Start playoffs

De datum van de start van de playoffs is door de DEB definitief vastgesteld op 17 maart 2023. De achtste finale wedstrijden vinden plaats in een ‘best-of-five’ modus op 17-19-21-24* en 26* maart 2023 (* indien noodzakelijk). Alle wedstrijden in de playoffs staan in de digitale agenda van Tilburg Trappers en te downloaden via de link op deze websitepagina.

📸 Dirk Unverferth
Lees het verslag in het Brabants Dagblad
Wedstrijdsheet en Samenvatting