Terug naar Nieuws

GAMEDAY: EV Duisburg – Die Füchse vs. Tilburg Trappers

Geen ‘Halligalli’ ijshockey in Duisburg

Vanavond speelt Trappers de derde uitwedstrijd op rij, ditmaal in Duisburg. Coach Jacobs van Füchse Duisburg zegt bij voorbaat geen ‘Halligalli’-wedstrijd te verwachten en noemt Tilburg een toptegenstander in Oberliga Nord. En Trappers? Dat hoopt de domper van dinsdag van zich af te kunnen spelen en de punten mee naar huis te nemen.

SUPERWEDSTRIJD

In Hamburg verloor Trappers afgelopen dinsdag met 5-4 van Crocodiles, in een duel dat beide coaches achteraf een superwedstrijd noemden. Doug Mason: “We hebben een paar foutjes gemaakt, maar ieder team maakt fouten. Er waren veel doelkansen, twee uitstekend keepende goalies en het bleef de hele wedstrijd lang erg spannend.”

IN OVERTIME VERLIEZEN

Tilburg verloor van Hamburg, maar twee dagen daarvoor, op zondag, werden de Croco’s nog verslagen door… Füchse Duisburg! Dus ondanks het grote verschil in het klassement tussen beide clubs (Tilburg op de gedeelde tweede plaats en Duisburg op plaats negen), wederom geen bij voorbaat makkelijke tegenstander. Sterker nog, de vorige keer had Trappers het behoorlijk lastig in het Vossenhol en verloor toen in overtime met 2-1.

SCHAATSENDE KLEERKAST

De wedstrijd erna, toen Duisburg in Tilburg kwam spelen, won Trappers ‘makkelijk’ met 5-2. Toen ontbraken echter maar liefst elf spelers in de gelederen van Füchse, dat was aangevuld met jeugdig talent. Vanavond is het andere koek. Zo zijn Pontus Wernerson en Oula Uksi onder andere weer van de partij. Pontus zal, samen met zijn tweelingbroer Linus, het grootste gevaar vormen voor Tilburg. De twee waren samen tot nu toe goed voor 49 goals en 90 assists. Andere opvallende en gevaarlijke spelers zijn de ‘schaatsende kleerkast’ Oula Uksi en defensemen Manuel Neumann. De Finse Uksi is 1m94 lang en weegt 100kg: geen wonder dus hoe hij aan zijn bijnaam ‘Kleiderschrank’ komt. Dit illustere kwartet heeft dit seizoen bij alle goals die Duisburg tot nu toe tegen Tilburg heeft weten te scoren, de beslissende tik of assist gegeven.

‘HALLIGALLI, DAS MACHEN WIR MAL’

Zoals gezegd won Duisburg zondag thuis met 4-1 van Crocodiles Hamburg, maar afgelopen dinsdag werd in datzelfde huis verloren van Halle met 1-5. Toen coach Jacobs in de persconferentie werd gevraagd of het team na de winst zondag de wedstrijd tegen Saale Bulls misschien te licht had ingeschat, raakte coach Jakobs enigszins kregelig. “Iedereen noemde ons idioot toen we weer terugkwamen in deze competitie dit seizoen. Niemand had gedacht dat wij nu op plaats negen zouden staan. En dan nog hebben we het nu over de juiste mentaliteit hebben als we tegen topteams als Halle en straks ook Tilburg moeten spelen. Natuurlijk verwacht het team niet dat het “Halligalli, das machen wir mal” zal worden. Tilburg is één van de beste teams uit de competitie, is beter voorbereid en heeft meer kwaliteit dan wij. Wij moeten simpelweg proberen uit te voeren wat we getraind hebben en daarin blijven geloven. En dan, dan zien we wel. Maar aan onze mentaliteit zal het absoluut nooit liggen.”

De volgende spelers van Trappers spelen vanavond niet mee: Ties van Soest en Noah Muller. De wedstrijd begint om 19.30 uur en is live te volgen op SpradeTV.