Terug naar Nieuws

Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers (5-4)

TRAPPERS VERLIEST IN HAMBURG EN DAARDOOR DE TWEEDE PLAATS

In Hamburg werd het duel tussen Crocodiles Hamburg en Tilburg Trappers gespeeld. Voor Tilburg Trappers één van de laatste belangrijke wedstrijden van het reguliere seizoen. Naast dat Trappers nog een keer op bezoek mag bij Hannover Indians, zijn de andere teams, teams waar Trappers van moet winnen. Met een minimale marge van drie punten op Saale Bulls Halle, moeten alle wedstrijden gewonnen worden om met de gunstige tweede plaats, de play-offs in te gaan. Trappers slaagde er in Hamburg niet in. Het werd 5-4 voor de Crocodiles.   

BALANS

Hoewel de gastheren met de eerste echte kans op de openingstreffer kwam, waren het toch de gasten die een mutatie op het scoreboard brachtte. Na een pass van Jordy Verkiel op Brett Bulmer, die voor de goal van Hamburg stond, zag Bulmer geen mogelijkheid om zelf het doelpunt te maken. Wel zag Bulmer, Raymond Van Der Schuit in zijn ooghoek, die de puck in zijn stick schoot waarop Van Der Schuit kon uithalen. Na de 0-1 van Van Der Schuit golfde het spel op en neer waarbij Hamburg toch de betere kansen had.

In de slotfase van de eerste periode scoorde de Fin Juuso Rajala de gelijkmaker met een one-timer in de linker bovenhoek. 20 seconden later schoot Marvin Timmer, Trappers weer op voorsprong. Timmer werd in scoringspositie gebracht na uitstekende passes van Jonne De Bonth en Wouter Sars. Een fout achterin zorgde ervoor dat Niklas Jentsch alleen op Cedrick Andree kon afrijden en de trekker kon uithalen. Met een flinke uithaal in de rechter hoek die zelfs de bidon van de Tilburgse goalie lanceerde, kwam Hamburg voor de tweede keer in de wedstrijd op gelijke hoogte. Met 2-2 als tussenstand gingen beide teams pauzeren.

BAD WEATHER

In de tweede periode kwam Hamburg steeds beter in de wedstrijd en leek Trappers zichzelf wat meer te verliezen in het spel van Hamburg. Zo ook in de 24e minuut waar wederom een fout in de defensie ervoor zorgen dat Maximilian Schaludek alleen op Andree kon afrijden en kalm kon uithalen. Wederom een onnodige goal. Deze keer bracht het onnodige tegendoelpunt Hamburg op voorsprong, voor de eerste keer in de wedstrijd.

Beide teams kregen in de loop van het middenstuk een powerplay. Echter konden beide teams niet overtuigen in de voordelige ‘man-meer’ situatie. Hamburg speelde in de tweede periode beter dan Trappers terwijl Trappers meer kansen had. Echter waren die kansen vooral schoten op goal, die eenvoudig waren te keren door de Crocodiles goalie, Kai Kristian. Met 3-2 voor de gastheren, gingen beide teams voor de laatste keer in de wedstrijd naar de kleedkamers.

OVER EN UIT

Het slotstuk werd door Trappers goed begonnen. Een powerplay met daaruit een powerplay goal die door Brett Bulmer wed binnengeschoten. Bulmer kreeg de kans om uit te halen toen vier spelers van Hamburg stonden te slapen. Verder in de periode kreeg Trappers een powerplay tegen na een ongelukkige high-sticking. Richting de slotfase was het weer de beurt aan Trappers om in powerplay wederom op voorsprong te komen. Echter kreeg Harrison Reed een penaltyshot die hij benutte.

Met een 4-3 voorsprong van Hamburg in de slotminuten werd Andree naar de kant gehaald. In plaats van dat Trappers de gelijkmaker forceerde, scoorde de Rusische Duitser Thomas Zuravlev een empty-netter. Met 5-3 in de slotfase was het over en uit voor Trappers.

In de slotfase scoorde Reno De Hondt de 5-4 terwijl opnieuw Andree naar de kant werd gehaald. Echter bleef het bij de 5-4 waardoor Trappers de uitwedstrijd nipt verloor.

Met de verliespartij in Hamburg en de winst van Saale Bulls Halle, staat het met een wedstrijd minder gespeeld in punten gelijk met Halle.  Door het verschil in doelsaldo (-4)  zakt Trappers van de tweede naar de derde plaats.

VRIJDAG

Aankomende vrijdag speelt Trappers wederom een uitwedstrijd. De supportersclub organiseert een bus waarvoor je jezelf nog kunt aanmelden. Om 19:30 is de puck-drop in Duisburg.

📸 Thorge Huter
Wedstrijdsheet 
Samenvatting en persconferentie