Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Hammer Eisbären

Trappers thuis tegen schotenkanon van Hamm

Met de winst in Duisburg op zak, heeft Trappers weer goede moed om de komende wedstrijden te gaan winnen en zo de tweede plaats te behouden.

Vanavond komt Hammer Eisbären op bezoek en zij nemen hun Amerikaanse schotenkanon mee.

Opgelucht en blij kwam Tilburg vrijdagavond thuis na de gewonnen wedstrijd in Duisburg. Maar makkelijk was het zeker niet. “We moesten hard vechten voor die drie punten vandaag,” aldus Diego Hofland die zei dat Tilburg van tevoren al wist dat dit een zware wedstrijd ging worden. “Het is een jong team met niets te verliezen. Het had wat dat betreft qua uitslag alle kanten op kunnen gaan.” Toch kijkt de Tilburgse aanvaller positief naar de volgende wedstrijden. “We hebben goede kansen, we laten niet veel toe en onze PK staat heel goed. Ik denk dat we op deze manier door moeten spelen in de hoop dat iedereen langzaam terugkomt en dat we een compleet team hebben als de play-offs beginnen.”

HET BESTE SCHEMA

In de 58ste minuut was het Danny Stempher die vrijdagavond de game winning goal maakte. “Ik was blij dat hij erin ging! Dit is zeker wel een belangrijke overwinning. Ik denk dat wij qua speelschema nu ook het beste schema hebben om de tweede plaats vast te houden.” Trappers staat op de tweede plek, samen met Saale Bulls. De twee teams staan gelijk qua punten (106), maar Tilburg heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Halle.

VIJFTIG GOALS

Hammer Eisbären staat met 63 punten op plaats acht in het klassement. Vrijdagavond speelde het team van Josh Mizerek thuis en verloor met 4-7 van Herne, in een wedstrijd waarin Chris Schultz zijn vijftigste goal voor Hamm scoorde dit seizoen. Danny Stempher noemt het aantal ingeschoten goals indrukwekkend. “Ik heb geen idee wie het is, hij is mij nooit opgevallen, maar hij heeft er wel vijftig ingeschoten!”

CHRIS SCHULTZ

Nou Danny, let op: Chris Schultz is een 27-jarige Amerikaan uit Fort Worth Texas. Met speelervaring in de NCAA en ECHL kwam hij in 2021 naar Hamm. Hij scoorde vorig seizoen in totaal vijftig goals. Zijn bijnaam is dan ook niet voor niets ‘Shooter’. In een interview met Westfälischer Anzeiger zei Schultz een lichte cultuurschok te ervaren toen hij aankwam in Duitsland. “Ik landde in Frankfurt en merkte onderweg naar Hamm dat alles er een beetje anders uitziet dan in de VS.” Zoals bijvoorbeeld in de ijshal, waar hij nu moet spelen op een groter ijsoppervlak. Maar naar eigen zeggen heeft Schultz geen moeite gehad om daaraan te wennen: “Het past zelfs bij mij. Ik schaats graag veel en dat is ook een verschil met Amerika: daar ligt de nadruk in het ijshockey op het lichaam en fysiek spel. Hier wordt meer geschaatst en speelt techniek een grotere rol.” En aan techniek ontbreekt het de rechtshandige forward (met rugnummer 29) duidelijk niet aan. Dit seizoen staat de teller op 50 goals (en 34 assists) in 48 wedstrijden.

De wedstrijd wordt vanavond wat later gespeeld dan je gewend bent op de zondag. Het begint om 19:00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar.

Noah Muller speel vanavond zeker niet mee. Of Alexei Loginov, Brett Bulmer en Ties van Soest vanavond op het ijs verschijnen is bij de auteur van dit artikel op moment van schrijven niet bekend.